Obiceiuri nesănătoase care distrug sistemul imunitar. La ce să renunți pentru a avea o imunitate puternică?

Sistemul imunitar este bariera naturală a organismului care ne protejează de agenții patogeni dăunători. Cu toate acestea, funcționarea sa normală poate fi influențată de anumite obiceiuri nesănătoase ce pot diminua rezistența sistemului imunitar în fața anumitor afecțiuni. Ce schimbări ale stilului de viață te ajută să ai o imunitate puternică?

Anumite obiceiuri nesănătoase pot influența în mod negativ sistemul imunitar și capacitatea sa maximă, potrivit Adevărul. Un stil de viață sănătos este important atât pentru sănătatea generală, cât și pentru menținerea unei imunități puternice. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a îmbunătăți bariera naturală de protecție a organismului!

Odihniți-vă suficient și nu ignorați oboseala

Somnul este un element esențial în regenerarea organismului. Pe lângă beneficiile asupra stării psihice și emoționale, odihna îi oferă corpului răgazul necesar pentru a se reface după o zi plină de activități.

Igiena corespunzătoare

Igiena corespunzătoare a corpului reduce riscul de a contracta diferiți agenți patogeni. Igiena mâinilor este principalul mod prin care virusurile și bacteriile sunt eliminate înainte de a pătrunde în organism prin ochi, nas și gură.

Adoptă un stil de viață sănătos

Atât alimentația cât și rutina zilnică de mișcare sunt factori importanți ce contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. Consumul de alimente proaspete, precum cel al fructelor și legumelor, este esențial pentru un organism sănătos. De asemenea, exercițiile fizice zilnice sunt recomandate pentru a întreține funcțiile normale ale corpului.

Reduceți consumul de alcool

Unele studii au descoperit că alcoolul poate influența în mod negativ sistemul imunitar și funcționarea sa normală. Din cauza deshidratării cauzate de alcool celulele nu pot funcționa la capacitatea maximă, motiv pentru care sistemul imunitar poate avea de suferit.

Reduceți stresul

Organismul poate fi vulnerabil dacă nivelul de stres este foarte ridicat, potrivit expertului Julia Blank, medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica. Stresul poate ridica nivelul de cortizol, un hormon care stimulează inflamația și diminuează capacitatea normală a sistemului imunitar.

Recent Posts

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

18 minute ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

48 de minute ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

o oră ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

2 ore ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

2 ore ago

Părintele Vasile Ioana: Mormântul lui Iisus Hristos este în fiecare biserică astăzi

Părintele Vasile Ioana a amintit despre importanța Prohodului Domnului, o slujbă la care credincioșii participă…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic