miercuri, august 10, 2022

Un stil de viață sănătos asigură, adesea, o greutate corporală optimă. Cu toate acestea, dacă observi că ai luat în greutate și vrei o dietă care topește grăsimea imediat, este necesar să te informezi cât mai mult despre nevoile individuale ale organismului tău și despre modul în care dieta acționează.

Anumite diete pot face mai mult rău organismului, iar rezultatele nu sunt mereu cele așteptate. Este indicat să consulți un specialist înainte de a urma un program de pierdere în greutate, însă există anumite diete care pot oferi rezultate incredibile și, de asemenea, au grijă și de organism.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Dieta care topește grăsimea imediat

Lavinia Bratu, biolog, scrie pe blogul ei despre o dietă care durează numai 10 zile, însă promite rezultate uimitoare!

„Ce este permis în dieta macrobiotică?

Fructe, legume, seminţe, peşte – totul copt, fiert, preparat la abur. Oshawa a pus bazele acestui sistem – sau mod de viață, am putea spune! -, o dietă de 10 zile în care se consumă doar cereale – grâu, orez, orz, ovăz, secară. De asmenea, sunt incluse în categoria cerealelor cu efecte active, meiul şi hrişca, germenii de cereale şi orezul sălbatic. Folosind principiile active conţinute în aceste cereale şi prelucrându-le minim pentru a păstra principiile active cât mai puternice, cura macrobiotică face minuni. Însă, aceste alimente nu sunt pentru toți benefice. Într-o perioadă în care avem o explozie a intoleranței la gluten, îndrăznesc să spun că nu toate pot fi generalizate, așa cum nici dieta macrobiotică nu este bună pentru toți.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Ce NU este permis în dieta macrobiotică?

Alimentele procesate, cele grase, lactatele, dulciurile, cafeaua (cafeina), alcoolul, ciocolata cu zahăr, făina rafinată, condimentele picante, conservanţii, cartofii, dovleceii şi alte tipuri de carne decât peştele, toate sunt interzise.

Cum se desfășoară dieta macrobiotică?

Cu ce încep, este gândul de a apela la acestă dietă, supravegheată de către un cadru de specialitate, nu altfel. Monitorizarea este foarte importantă și susținerea de către cineva competent. Un alt aspect foarte important este sursa cerealelor. Se folosesc cereale integrale pentru că numai aşa detoxifierea are loc cu adevărat, cerealele care nu sunt integrale sunt private de cele mai importante substanţe pe care le conţin. De asemenea, dacă cineva cunoaşte metode adjuvante acestei diete, le poate folosi în paralel sau în spaţiile dintre cure. Programul de detoxifiere durează 10 zile şi apoi se recomandă o pauză de 3 până la 7 zile. Pauza trebuie începută cu o alimentaţie uşoară bazată pe salate de vegetale şi fructe, toate de sezon, atenție! Trei zile dintre cele 7 se poate face o cură cu struguri, mai ales că este sezonul lor acum. Un alt amănunt esențial, mai bine spus un principiu de bază: consumul fructelor și legumelor de sezon!

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Argumente pozitive:

poate fi un început în rânduirea dietei, prin acest program de detoxifiere, urmat de consumul hranei integrale, minim 12 luni. Ca să faci o schimbare în corp și să elimini reziduuri adunate în zeci de ani, acordă-ți minim 12 luni de hrană curată și respectă asta!
reprezintă un mod de viață, alegerea hranei în funcție de sezon, întotdeauna naturală, cât mai puțin preparată termic;
poate aduce benefcii stării de sănătate, siluetei și acuității mentale, cu condiția să devină un mod de viață!

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

Argumente împotriva dietei macrobiotice:

nu este specfică, în cultura noastră tradițională, iar studiile actuale vorbesc despre locurile cu populația cea mai longevivă, acolo unde se respectă tradiția, inclusiv cea culinară!
nu are rezultate dacă o privești ca pe o dietă, pe o perioadă scurtă de timp. Atenție, dietele nu funcționează, pentru că dacă ar funcționa așa cum ne așteptăm noi, toți am fi perfecți și frumoși!
procurarea cerealeleor nemodificate genetic și integrale ar putea fi o provocare în zilele noastre, iar urmarea dietei cu o altfel de informație, nu știu cât de bine aduce stării de sănătate.
când vorbim despre acestă dietă, noi europenii o clasăm ca o metodă de detoxifiere. În Japonia, ea reprezintă un mod de viață. Diferența este uriașă între cele două atitudini!”, explică expertul.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private