joi, august 18, 2022

Octavian Jurma, cercetător român, spune că numărul de infectări raportat vineri în Capitală este cu mult peste așteptărilor specialiștilor.

„Incredibil! Știam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Dacă analizăm datele furnizate de Octavian Jurma, de pe 4 februarie 2022, București a produs mai multe cazuri (7.333 cazuri noi) decât întreaga țară în vârful valului 3-Alpha (6.651 cazuri noi în 25 martie 2021).

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 august 2022. Astrolog: Păzește-ți spat...

București și Ilfov au înregistrat împreună 8.507 cazuri noi.

„Dacă doar 3% dintre aceștia au nevoie de spitalizare, asta înseamnă 250 de internări pe zi doar în capitală peste 1-2 săptămâni. Chiar dacă Omicron se dovedește o gripă cu 1% internări din totalul cazurilor noi la nivel național, tot înseamnă 300+ internări pe zi în următoarele 2 săptămâni și depășirea recordului de internări din valul 4-Delta”, a explicat Octavian Jurma.

„Ăsta da vaccin natural! Totul, absolut totul, depinde acum de pariul făcut de autorități că varianta Omicron în România va fi atât de blândă încât ne-am permis să începem relaxarea înainte de vârful valului 5. Niciodată nu mi-am dorit atât de tare ca autoritățile să aibe dreptate în pariul lor cu viețile noastre”, a precizat Jurma.

Te-ar mai interesa: Amalia Năstase, luptă dură cu kilogramele în plus....

Anunț de ultimă oră despre valul 5 al pandemiei

Pagina oficială RO Vaccinare a revenit cu noi informații despre Omicron și scrie că noile subvariante Omicron au transmisibilitatea mult mai mare.

„Despre apariția noilor subvariante Omicron! Transmisibilitatea este mult mai mare”, anunță RO Vaccinare, potrivit Mediafax.

Principalul efect ar putea fi prelungirea valului 5, în special în rândul persoanelor care nu s-au vaccinat.

„Ne putem aștepta la o prelungire a valului 5, mai ales în populațiile nevaccinate”, precizează cei de la RO Vaccinare.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Exper...

Numărul infectărilor cu coronavirus în România se menţine ridicat, dar în uşoară scădere faţă de începutul săptămânii.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 28.921 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 110 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private