Sari la conținut

Octavian Jurma: Dacă se declanșează un război atomic iodura de potasiu va fi ultimul lucru la care o să te mai gândești. În schimb trebuie să-ți faci griji pentru Covid

Octavian Jurma: Dacă se declanșează un război atomic iodura de potasiu va fi ultimul lucru la care o să te mai gândești. În schimb trebuie să-ți faci griji pentru Covid și să te vaccinezi cu doza booster.

Există o prioritizare greșită a focusului pe ceea ce este important în sistemul de sănătate, susține cercetătorul Octavian Jurma. Autoritățile au abandonat orice „masură de sănătate publică legată de pandemia care există, dar pe care o neagă”. În schimb, tot focusul este pe campania de iodizare „care ne va apăra de un pericol imaginar.

Cercetătorul român atrage atenția că „igiena mâinilor, spălarea alimentelor și masca FFP2 purtată permenent în cazul unui nor toxic sunt incomparabil mai utile profilactic pentru că impiedică intrarea particulelor care transportă izotopii radioactivi în organism, la fel cum impiedică și particulele care transporta viruși”.

Octavian Jurma: Pandemia a ucis peste 130.000 de români până azi

„Azi am depasit pragul de 65,000 de decese oficiale provocate de COVID-19. In realitate pandemia de COVID-19 a ucis peste 130,000 de romani pana azi.

Zeci de romani continua sa moara in fiecare zi ucisi de pandemia COVID-19, dar asta nu e o urgenta de sanatate publica care sa necesite conferinte de presa.

Zero romani mor in fiecare zi ucisi de radiatia imaginara din Ucraina, iar aceasta este o urgenta de sanatate publica care sa necesite conferinte de presa.

Nici un cuvant la conferinta de presa a Ministerului Sanatatii despre campania de vaccinare care ne protejeaza de un pericol real si imediat.

In schimb ample detalii despre campania de iodizare care ne va proteja de un pericol imaginar si indepartat.

Este aproape insuportabil sa vezi cum niste oameni care au abandonat orice masura de sanatate publica legata de pandemia care exista dar pe care o neaga, pretind ca le pasa de populatie in privinta unei amenintari care nu exista dar pe care o promoveaza.

Autoritatile pariaza ca daca nu a fost in stare sa rezolve o problema reala vor fi in stare sa rezolve o problema imaginara si sa isi asume creditul politic pentru asta

Din pacate vor esua in campania de iodizare mai rau decat in campania de vaccinare.

Radiatia de la Cernobil nu este un pericol real ci unul potential. Nu insist pe diferenta, dar e ca si cum am incepe sa ne vaccinam pentru MERS-CoV pentru ca exista un risc potential sa sufere o mutatie care sa produca o pandemie.

Distribuirea a milioane de pastile de iodura de potasiu (KI) in casele romanilor produce insa o vulnerabilitate reala in fata unei campanii de dezinformare.

Riscam astfel sa transformam o problema imaginara de sanatate publica, produsa de un drob de sare radioactiv, in o problema reala de sanatate publica, produsa de ingestia a milioane de pastile de iodura de potasiu (K) pe aceleasi filierele care au determinat romanii sa se intoxice si cu ivermectina sau alte bazaconii „profilactice”.

Culmea este ca igiena mainilor, spalarea alimentelor si masca FFP2 purtata permenent in cazul unui nor toxic sunt incomparabil mai utile profilactic pentru ca impiedica intrarea particulelor care transporta izotopii radioactivi in organism la fel cum impiedica si particulele care transporta virusi.

Dacă se declanșează un război atomic iodura de potasiu va fi ultimul lucru la care o să te mai gândești. În schimb trebuie să-ți faci griji pentru Covid și să te vaccinezi cu doza booster

Nu e cazul sa iti faci grija pentru radiatia din Ucraina inainte de anuntul unui accident nuclear de care vom afla din timp, iar daca se declanseaza un razboi atomic iodura de potasiu va fi ultimul lucru la care o sa te mai gandesti.

In schimb este cazul sa iti faci grija pentru COVID-19 care ucide zilnic deci de romani si sa te vaccinezi cu doza booster (doza 3).

Asadar daca tot mergi la medic de frica radiatiilor fa-ti si vaccinul inainte sa pleci cu pastilele de KI.

PS. Pastilele de KI pot produce tulburari hormonale luate in exces. Daca ai pastiele in casa nu le lua daca iti spune „prietenul” de pe o retea sociala. O sa vuiasca toata presa nationala si internationala daca va fi un accident nuclear in Ucraina cu zile inainte sa fi nevoie sa le iei.

Este normal ca un guvern responsabil sa se asigure ca are un stoc suficient de pastile de KI si sa linisteasca populatia ca e pregatit in cazul unei urgente radioactive. Nu e normal sa bage aiurea oficial panica in populatie pentru a veni apoi ca salvator intr-o problema care nu exista inca.

Sunt alaturi de medicii de familie care refuza sa se implice in aceasta diversiune politica. Retelele de farmacii sunt mult mai potrivite pentru a distribui si recomanda aceste medicamente pentru ca asta e obiectul lor de activitate, au atat personal calificat cat si posibilitati de stocare si distributie rapida”, a scri Jurma pe pagina de Facebook.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: