joi, august 5, 2021

Octavian Jurma, despre dezastrul anunțat triumfal de politicieni: „În ruleta rusească a pandemiei guvernul a pus pistolul pe masă și te va lăsa să îți tragi un virus în piept”.

Medicul și cercetătorul

Octavian Jurma consideră că ideea autorităților de a cere furnizorilor de vaccinuri anti-covid să trimită luna aceasta în România doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri (cu 4,5 milioane mai puține decât trebuia să primească țara noastră), pe motiv că există riscul ca dozele să expire, este una total greșită.

Octavian Jurma demască dezastrul anunțat triumfal de politicieni

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma este de părere că „acest anunț este echivalentul unei capitulări” și că în acest ritm, România ar putea ajunge la 50% din populație vaccinată abia în mai 2022.

„Sansa reala de a preveni

un nou val de infectari se reduce spre zero pe zi ce trece. Nu numai ca nu vom avea 6 milioane de persoane vaccinate la 1 iulie, dar vom fi norocosi daca vom avea 5 milioane de persoane vaccinate la 1 august si 30% din populatie vaccinata in 1 septembrie.

Daca rata de vaccinare cu prima doza se pastreaza la nivelul mediu din ultimele zile, pragul de 10 milioane de persoane vaccinate (52% din populatia rezidenta) nu va fi atins in 1 septembrie 2021, cum ne anunta increzator chiar Primul Ministru, ci abia in 7 iulie 2022.
Este tabloul unui dezastru anuntat triumfal cand politicienii

nostri au declarat in luna mai ca pandemia de COVID-19 este un capitol inchis in Romania si prin urmare prioritatea Romaniei este revenirea neconditionata si cu orice pret la vechea normalitate.”

Setea dupa revenirea la “vechea normalitate”, cea de dinainte de pandemie, e similara cu disperarea dependentului dupa “normalitatea drogului”.

Epidemiologul Octavian Jurma atrage atenția că populația cu riscul cel mai ridicat de deces într-un eventual val 4 este în mare majoritate lipsită de protecția vaccinului.

„In vechea normalitate politicienii nu au nici

o responsabilitate pentru declaratiile si faptele lor. In vechea normalitate scopul primar al institutiilor publice este sa angajeze clientela de partid.

Vechea normalitate se vede insa in Romania si din cifrele si masurile legate de pandemie. Pur si simplu nu este normal sa te vaccinezi daca nu exista epidemia.

Daca amenintarea pandemiei a disparut magic cand politicienii au batut din palme, la fel de magic a disparut si nevoia de vaccinare a populatiei.

Asa cum se vede din grafic, nu doar ca vaccinarea a intrat in platou descendent dar si populatia cu riscul cel mai ridicat de deces

intr-un eventual val 4 este in mare majoritate lipsita de protectia vaccinului.

Tulpina Delta (indiana) infecteaza si tinerii mai usor. Nici aceasta grupa nu e protejata. Scolile nu se vor deschide in siguranta daca profesorii si elevii/studentii nu sunt vaccinati. In scolile noastre ramane obligatorie prezenta copiilor nu si siguranta lor.”

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Vaccinare anti-COVID-19 in Romania (ultimele 30 zile) Prag minim: 70,000 noi vaccinati pe zi pentru milioane de noi vaccinati luna vaccinari 120,000 110,000 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 ma doza2 medie MM7 (medie mobila simpla zile) 18-May 20-May 22-May 26-May 28-May 30-May 5-Jun 7-Jun 9-Jun 14.06.2021 ACOPERIREA VACCINALĂ PE GRUPE DE VÂRSTĂ nevaccinati regimcomplet 13-Jun 15-Jun Persoane acate Procent pop 5,000,000 26% Persoane vaccinate 10,000,000 Scop 52% 14-Jul-2021 1 doza 60-69 7-Jul-2022 4-Aug-2021 2 doze Categorie #ROVAGCINARE nevaccinat =10.000de persoane 28-Jul-2022 14-Aug-2021 Complet ÎMPREUNĂ 7-Aug-2022”

Cat de importanta este sa avem 50% din populatie vaccinata?

Specialistul arată cu degetul spre autorități, cărora le impută dezinteresul politic asupra acestei crize medicale, tocmai pentru că nu mai pot extrage din pandemie un avantaj electoral.

„Vedem asta chiar acum, cand imunizare totala prin vaccinare si infectare este in jurul a 50%. Ne bucuram azi de reducerea aprope de zero a numarului de infectari si de revenirea la o viata aproape normala.

Insa singurul mod in care aceasta stare poate poate fi pazita, poate deveni permanenta, este ca si cei care s-au infectat sa se vaccineze pentru a dobandi o imunitate de lunga durata si la fel de robusta sau chiar mai buna decat cei vaccinati.

In lipsa, asumata politic, a altor masuri de limitarea a infectiilor, valul 4 poate fi prevenit in Romania doar prin vaccinare. In ruleta ruseasca a pandemiei guvernul a pus pistolul pe masa si te va lasa sa iti tragi un virus in piept.

Paradoxul capitularii guvernului (care va da vina pe populatie) este ca ne aflam este cea mai buna perioada pentru vaccinare, care este o masura preventiva, adica previne o boala in viitor (dupa 30 de zile).”

Vaccinul se administreaza ideal cand nu exista amenintarea cu infectarea imediat inainte sau dupa vaccin.

„Astfel riscul de selectie a unei tulpini rezistente la vaccin este foarte scazut iar beneficiul prevenirii unui nou val de infectari este foarte mare. Concluzia este seaca si dura, dar este adevarul rece pe care multi refuza sa il contemple.
In afara unor motive medicale, decizia de a nu te vaccina este o decizie de a contribui la aparitia unui nou val de infectari si prin asta la boala si suferinta celor din jurul tau”. a scris Octavian Jurma pe contul său de Facebook.

 

Ultimele stiri

Parteneri