Sari la conținut

Omicron BA.4.6, cea mai nouă variantă Covid: un coșmar deja vu. Tu știi care sunt simptomele?

cauze si tratament durere în gât
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
totul despre durerea de gat

Omicron BA.4.6, cea mai nouă variantă Covid: un coșmar deja vu. Tu știi care sunt simptomele?

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit recent despre apropierea de sfârșitul pandemiei de coronavirus.

„Nu suntem încă acolo. Dar sfârșitul este în vedere”, a spus șeful OMS.

Cu toate acestea, având în vedere noile variante și mutații ale virusului, este normal să fim mereu pregătiți cu privire la ceea ce urmează. În această perioadă, în Marea Britanie a apărut o nouă mutație – cea mai recentă mutație care dă coșmaruri Agenției pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) este Omicron BA.4.6.

La începutul acestei luni, UKHSA a publicat un briefing tehnic care spunea: „Sub-linea Omicron BA.4.6 a fost identificată ca parte a scanării orizontului pe 15 august 2022. La 1 septembrie 2022, BA.4.6 a fost desemnată ca varianta V-22SEP-01 din cauza la o creștere observată a ratei de creștere.”

Omicron BA.4.6. Ce trebuie să știți despre noua variantă?

Omicron BA.4.6 este o sublinie a variantei BA.4 care a început să se răspândească în Marea Britanie la începutul acestui an, împreună cu BA.5. BA.4.6 a început acum să se răspândească în Marea Britanie și reprezintă aproximativ 3% din secvențele din săptămâna începând de miercuri. Varianta are o rată de creștere de 36 la sută în comparație cu descendența dominantă a BA.5.

Care sunt simptomele noii variante?

Omicron BA.4.6, fiind o variantă nouă, nu se știe că provoacă simptome unice până în prezent în comparație cu cele ale Omicron BA.5. Dacă cazurile încep să se înmulțească, ar putea deveni un motiv de îngrijorare – dar în ceea ce privește simptomele, nu există o mare diferență față de semnele clasice ale infecției.

Pe lângă pierderea convențională a gustului, a mirosului și a tusei necontrolate, simptomele noii variante sunt:

  • Nas care curge
  • Durere de cap
  • Durere de gât
  • Tuse seacă
  • Nas înfundat

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel