Sari la conținut

Alertă Covid: În Marea Britanie și SUA a apărut o nouă subvariantă a variantei Omicron

Alertă Covid: În Marea Britanie și SUA a apărut o nouă subvariantă a variantei Omicron

BA.4.6, o subvariantă a variantei omicron COVID, care s-a răspândit în Statele Unite, se confirmă acum că câștigă rapid și în Marea Britanie. Potrivit Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, în timpul săptămânii care a început pe 14 august, BA. 4.6 a reprezentat cel puțin 3,3% din probele din țară și de atunci a crescut pentru a reprezenta aproximativ 9% din cazurile secvențiate.

În mod similar, în SUA, conform Centrelor pentru Controlul Bolilor, cea mai recentă variantă reprezintă aproape 9% din cazuri, alte țări fiind, de asemenea, martorii aceluiași model. În special, versiunea nou detectată este o ramură a subvariantei BA.4 a variantei Omicron COVID.

Alertă Covid: În Marea Britanie și SUA a apărut o nouă subvariantă a variantei Omicron

Potrivit oamenilor de știință, BA.4.6 este o sub-variantă a variantei BA.4 de omicron și a fost detectată în Africa de Sud la începutul acestui an. Se spune că 4.6 s-a răspândit în întreaga lume împreună cu varianta BA.5.

Oamenii de știință cred că este o variantă recombinantă în care două tipuri diferite de SARS-CoV-2 infectează aceeași persoană, în același timp. Experții cred că, deși nu este clar dacă cea mai recentă versiune este mai infecțioasă decât versiunile anterioare, capacitatea de răspândire ar putea fi aceeași ca și alte variante Omicron.

Un studiu preliminar a arătat că BA.4.6 sustrage protecția de la Evusheld, o terapie cu anticorpi concepută pentru a proteja persoanele care sunt imunocompromise și nu răspund la fel de bine la vaccinurile COVID.

Mai mult, Universitatea din Oxford a raportat că persoanele care au primit trei doze de vaccinul anti-covid original Pfizer produc mai puțini anticorpi ca răspuns la BA.4.6 decât la BA.4 sau BA.5.

Pe măsură ce cercetătorii examinează eficacitatea dozei de rapel, au subliniat că vaccinurile altor producători pot funcționa eficient împotriva BA.4.6.

Oamenii de știință cred că, deși infecțiile cu Omicron se răspândesc rapid, ele provoacă boli mai puțin grave și mai puține decese în comparație cu variantele anterioare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: