Sari la conținut

Omicron se răspândește mai rapid decât orice altă tulpină descoperită

Varianta Omicron îi îngrijorează pe specialiști, din cauza nivelului ridicat al contagiozității. Aceasta este, se pare, se transmite mai rapid decât orice altă tulpină SARS-CoV-2 descoperită.

Astfel, autoritățile încearcă să convingă populația de importanța vaccinului, la nivel mondial.

Până în acest moment nu există motive de îngrijorare în privința protecției oferite de vaccinurile anti-COVID împotriva variantei Omicron.

Varianta Omicron se răspândește cel mai rapid

Omicron se răspândește mai rapid decât orice altă variantă depistată până în prezent, a declarat miercuri premierul britanic, Boris Johnson, care a îndemnat cetățenii să își facă doza suplimentară de vaccin, denumită booster.

„Avem, în varianta Omicron, o tulpină care se răspândește mult mai rapid decât oricare altă variantă detectată până acum și este nevoie să ne concentrăm pe acest lucru”, a transmis premierul parlamentarilor.

„De aceea le cer tuturor să meargă pentru administrarea dozei booster, cât de repede se poate”, a adăugat acesta, potrivit RRA.

3,6 miliarde de doze de vaccin COVID în 2022

Este de aşteptat ca fabricile de vaccinuri din Uniunea Europeană să producă 3,6 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 în 2022, dintr-un total global de peste 20 de miliarde, au declarat doi oficiali UE miercuri, potrivit BBC, citat de RADOR.

Ţările UE administrează doze booster, după ce au încheiat prima etapă a vaccinării pentru 70% din populaţie, în timp ce în Africa doar 7% din populaţie a fost imunizată împotriva coronavirusului, potrivit datelor UE.

„Vom produce în Europa mult mai mult decât este necesar”, a declarat un oficial UE la o şedinţă de informare a presei, adăugând că administrarea dozelor booster în blocul comunitar nu intră în conflict cu obiectivul de vaccinare a lumii, deoarece UE produce mai mult decât are nevoie.

Fabricile din UE vor produce 3,6 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 în 2022, cu până la 3 miliarde mai multe decât în 2021, a declarat oficialul, adăugând „Este mult mai mult decât ce avem nevoie pentru a ne vaccina populaţia şi pentru a administra şi doze booster”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: