Sari la conținut

Omicron va aduce sfârșitul pandemiei? Directorul OMS: Putem ieși din faza acută a pandemiei în…

Din cuprinsul articolului

Odată cu apariția variantei Omicron, majoritatea persoanelor speră la normalitate și sfârșitul pandemiei. Această variantă, se pare, nu provoacă forme mai grave, spre deosebire de tulpinile anterioare.

Cu toate acestea, specialiștii nu sunt de părere că o formă mai contagioasă, dar cu 50% mai puțin letală va fi răspunsul problemelor noaste, ci dimpotrivă.

Experții în sănătate subliniază faptul că varianta Omicron este la fel de periculoasă, în special pentru persoanele nevaccinate.

Omicron va marca sfârșitul pandemiei?

Varianta Omicron nu va aduce sfârșitul pandemiei, avertizează directorul Organizației Mondiale a Sănătății. COVID-19 intră acum în al treilea an și ne aflăm într-un moment critic, a declarat ieri la o conferință de presă Tedros Ghebreyesus.

A spus că este momentul ca statele lumii să lucreze împreună pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei. Ar fi nevoie de măsuri care să înlăture inechitățile din domeniul administrării în vaccinurilor, de o supraveghere atentă a circulației variantelor de coronavirus și de restricții adaptate la situația sanitară. Sunt metode, a mai spus șeful OMS, care pot duce în acest an la depășirea fazei acute a crizei sanitare.

„Ştim că toată lumea s-a săturat de pandemie, că oamenii au obosit de la atâtea restricții de mișcare, de călătorie, de limitare a unor libertăți, știm că economiile și afacerile au avut și au încă de suferit şi că multe guverne depun eforturi considerabile pentru a găsi un echilibru între ceea ce este eficient și ceea ce este acceptabil pentru oameni.

Fiecare țară se află într-o situație unică și trebuie să găsească propria cale de a ieși din fază acută a pandemiei cu mare atenție. Organizația Mondială a Sănătății va continua să lucreze la nivel național, regional și global pentru a oferi strategiile și instrumentele necesare.

Dacă țările acționează în mod corespunzător, putem ieși din faza acută a pandemiei în acest an. Putem să nu mai considerăm COVID-19 drept o urgență sanitară mondială”, a declarat Tedros Ghebreysus, potrivit RRA.

Realizator: Duminică, 30 ianuarie, se vor împlini doi ani de când Organizația Mondială a Sănătății a catalogat COVID-19 drept urgență sanitară mondială; este cel mai ridicat nivel de alertă.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel