Categories: Expertul zilei

OMS. A 3-a doză de vaccin anti-covid nu este necesară, acum. „E nevoie de cercetări suplimentare”

OMS. A 3-a doză de vaccin anti-covid nu este necesară, acum. „E nevoie de cercetări suplimentare”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), datele actuale nu indică faptul că sunt necesare alte doze de rapel. Specialiștii OMS atrag atenția că cele mai vulnerabile persoane din întreaga lume ar trebui să fie complet vaccinate înainte ca țările cu venituri ridicate să lanseze o astfel de campanie.

În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut o amânare pentru stimulatorii COVID-19 până la sfârșitul lunii viitoare, cu scopul de a se asigura că cel puțin 10% dintre persoanele din toate țările sunt vaccinate înainte de administrarea dozelor suplimentare. Face un argument convingător.

Comentariile au venit chiar înainte ca SUA să spună că intenționează să facă a treia doză de vaccin disponibilă pe scară largă pentru toți americanii începând cu 20 septembrie, pe măsură ce infecțiile din varianta Delta cresc.

OMS. A 3-a doză de vaccin anti-covid nu este necesară acum

Întrebat despre necesitatea stimulatorilor pentru a crește protecția împotriva bolii, directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan,  a declarat la o conferință de presă de la Geneva:

„Credem clar că datele de astăzi nu indică necesitatea unei a treia doze. Este nevoie de cercetări suplimentare”, a spus Soumya Swaminathan, potrivit Reuters.

Bruce Aylward, consilierul principal al OMS, a declarat, făcând referire la a treia doză de vaccin administrată în țările cu venituri mari: „Există suficient vaccin în întreaga lume, dar nu merge în locurile potrivite în ordinea corectă”.

Este imperativ să se administreze două doze celor mai vulnerabili oameni în întreaga lume înainte ca o a treia doză să fie administrată.

„Suntem foarte departe de a îndeplini acest țel”, a mai spus Aylward.

Națiunile bogate ar trebui să fie mai active în campania de vaccinare a națiunilor mai sărace

În loc să ofere a treia doză de vaccin unor zone mari de oameni, națiunile mai bogate trebuie să fie mai active în vaccinarea lumii – și există mai multe modalități de a face acest lucru, susțin specialiștii OMS.

În primul rând, țările bogate trebuie să respecte promisiunile de a sprijini COVAX, alianța internațională care furnizează vaccinuri țărilor cu venituri mici.

Să-și îndeplinească obiectivul de a vaccina cele mai vulnerabile 20% țări până la sfârșitul anului 2021.

Cu toate acestea, disponibilitatea globală a vaccinurilor este limitată – și va deveni mai mare în cazul în care a treia doză de vaccin va deveni un lucru comun – astfel donările de vaccin nu vor fi suficiente.

Liderii țărilor ale căror companii au beneficiat de fonduri publice – precum BioNTech în Germania și Moderna în Statele Unite – ar trebui să își folosească influența pentru a extinde producția. Multe națiuni mai bogate trebuie să sprijine o propunere condusă de India și Africa de Sud – care are sprijinul SUA – pentru o derogare temporară pentru brevetele de vaccin.

Recent Posts

Încep lucrările la 20 de spitale din cele 27 de obiective acceptate la finanţare din PNRR

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că vor începe lucrările la 20 de spitale din…

13 minute ago

7 motive pentru care te doare urechea. Când semnalează o problemă de sănătate subiacentă?

Durerea de ureche, cunoscută sub numele medical de otalgie, este cauzată de o multitudine de…

53 de minute ago

Categoria de pensionari care vor primi pensia dublată. Câți ani au muncit?

3.000.000 de pensionari primesc pensii mărite în luna septembrie. În acest moment, există un proces…

o oră ago

Recalcularea pensiilor s-a încheiat. Dacă ai lucrat sub acest număr de ANI nu primești niciun BAN în plus

Se pare că recalcularea pensiilor s-a încheiat, deoarece directorul Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu,…

2 ore ago

Horoscop 23 mai 2024. Linişte şi energie bună pentru Capricorni, iar Taurii sunt suprasolicitaţi

Horoscop 23 mai 2024. Linişte şi energie bună pentru Capricorni, pe când Taurii sunt suprasolicitaţi.…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar