vineri, iunie 18, 2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a corectat luni evaluarea ameninţării legate de noul coronavirus din China, care trece de la ”moderată”, cum era calificată până în prezent, la ”ridicată”. OMS a calificat

evaluarea anterioară drept ”o eroare de formulare”.

Îngrijorarea creşte la nivel global în legătură cu noul coronavirus din China. Mai multe state şi-au sfătuit cetăţenii să nu se deplaseze în oraşul Wuhan, focarul virusului.

Află tot ce trebuie să știi despre coronavirus: CORONAVIRUSUL. SIMPTOME ȘI PREVENȚIE

În România, tânărul suspect de gripă Wuhan a fost transferat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, iar rezultatul este îmbucurător: nu are gripă chinezească, ci faringită, medicii anunțând că va fi externat în curând.

Alte ţări, precum Franţa şi Statele Unite, pregătesc acţiuni pentru repatrierea cetăţenilor

lor din oraşul chinez. Autorităţile sanitare din Franţa au anunţat în această seară că, în cazul celor 6 pacienţi anunţaţi ieri ca suspecţi de contaminare cu coronavirusul, testele au fost negative.

Cele 3 cazuri diagnosticate săptămâna trecută la Paris şi Bordeaux au o evoluţie bună. Mai multe echipe medicale militare chineze au sosit în Wuhan, unde vor fi instalate două noi spitale.

Potrivit Washingtonului, un avion american este programat să plece mâine, iar Parisul a anunţat că intenţionează să facă acelaşi lucru la mijlocul săptămânii.

Beijing-ul a confirmat tot luni primul

deces cauzat de noul coronavirus. Numărul victimelor a ajuns, astfel, la 82 de morţi, în timp ce peste 2.700 de cazuri au fost confirmate oficial în China. Premierul chinez a ajuns astăzi în zona interzisă, devenind astfel primul înalt oficial al regimului comunist care a vizitat zona de la izbucnirea virusului, în decembrie, potrivit rador.ro.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a sosit astăzi la Beijing pentru a discuta despre noul coronavirus. La Hong Kong, cercetătorii au declarat că guvernele ar trebui să ia măsuri ”draconice” pentru restrângerea deplasărilor populaţiei, dacă doresc

limitarea propagării coronavirusului. În opinia acestora, numărul cazurilor de infectări a depăşit 40.000 de persoane.

Ultimele stiri

Parteneri