Sari la conținut

OMS cere din nou Chinei acces la anchetarea originii pandemiei de COVID-19

ancheta
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a solicitat Beijingului să pună la dispoziţia organizaţiei sale mai multe informaţii cu privire la originile COVID-19 şi a anunţat că OMS este gata să trimită o a doua echipă pe teren în China pentru a aduna probe.

„Facem presiuni asupra Chinei pentru a ne oferi acces nerestricţionat şi solicităm şi altor ţări să aducă în discuţie această chestiune în cadrul întrunirilor bilaterale şi să-i ceară Beijingului să coopereze”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru Financial Times.

Declaraţiile şefului OMS sunt făcute în contextul în care autorităţile sanitare şi companiile farmaceutice din diferite părţi ale lumii se întrec pentru a produce şi pune la dispoziţie vaccinuri adaptate la noile variante ale coronavirusului ce a fost identificat pentru prima oară în decembrie 2019 în oraşul Wuhan, transmite sursa citat[ de Agerpres.

Cum a ajuns virusul de la lilieci la oameni?

Unii oameni de știință spun că nu există suficiente dovezi că virusul s-a răspândit în mod natural de la lilieci la oameni, poate prin intermediul altor animale.

Serviciile de informații americane, acum declasificate, sugerează că mai mulți cercetători de la laboratorul din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019 cu simptome „compatibile atât cu Covid-19, cât și cu boli sezoniere comune”.

Piaţa de fructe de mare Huanan din Wuhan, unde se vând și animale sălbatice, dar şi spitalele din apropierea acesteia au fost punctul central al cercetărilor desfăşurate pentru găsirea unei explicaţii potenţiale referitoare la apariţia virusului în primele faze ale pandemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel