marți, decembrie 7, 2021

OMS, despre eliminarea pandemiei: NU este o țintă rezonabilă, deocamdată./ Acesta ar fi „modelul pentru viitor”

Eliminarea globală a pandemiei de coronavirus nu este în prezent o „țintă rezonabilă”, potrivit unui expert de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). David Nabarro, trimis special al OMS pentru Covid-19, a declarat pentru Sky News că eradicarea coronavirusului nu este în acest moment „o ţintă rezonabilă pentru lume”.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

„Omenirea va fi nevoită să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare. Va trebui să putem să facem asta în viitorul previzibil. Eliminarea nu este o ţintă rezonabilă pentru lume, deocamdată.

De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător”, a spus Nabarro.

OMS, despre eliminarea pandemiei: NU este o țintă rezonabilă, deocamdată

Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante. Acesta ar fi „modelul pentru viitor”, a mai adăugat el.

Un alt expert, președintele Academiei de Științe Medicale, Dame Anne Mandall Johnson, o epidemiologă britanică, cunoscută pentru activitatea sa în sănătatea publică, în special în domeniile HIV, infecții cu transmitere sexuală și boli infecțioase, pare să fie de acord cu opinia reprezentantului OMS.

Te-ar mai interesa: Avertisment dur: Următoarea pandemie ar putea fi m...

„În cele din urmă, va trebui să trăim cu acest virus”, a declarat aceasta, potrivit Sky News.

Dame Anne Johnson, care este, de asemenea, un profesor de epidemiologie a bolilor infecțioase la University College London, a mai spus că scopul va fi de a „minimiza cazurile de boală severă Covid-19”.

În întreaga lume, au apărut până acum peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre cei infectaţi, 3,7 milioane au murit.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă crește riscul de fibroză l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri