Sari la conținut

Specialiștii fac apel către români: NU vă mai infectați intenționat cu Omicron! Riscați să ..

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, prevede că acest val ar putea fi un ultim val pandemic, cu condiția să nu mai apară o nouă tulpină. Dar pentru acest lucru, face apel la români să nu se mai infecteze intenționat.

„Suficient de multe persoane vor fi expuse și infectate, plus persoanele vaccinate, ca din luna aprilie, mai, categoric vom reveni la normal, exact la fel ca anul trecut pentru că vremea caldă, dar chiar și din toamna viitoare, presupunând că nu apare o tulpină nouă, care să fie fundamental diferită, mă îndoiesc că vom mai avea restricții la nivel de societate”, a spus Cherecheș, la Europa FM.

Pe baza analizelor sale, acesta a observat că există un trend prin care persoanele vor să se infecteze în ideea că vor face o formă mai ușoară a bolii.

„Știm că e o variantă mai ușoară în principal la persoanele vaccinate. Nu ai cum să anticipezi dacă nu faci parte din acel mic procent de persoane sănătoase, sportive, fără alte probleme și care au o problemă la sistemul imunitar.

Am avut nenumărate exemple din lume, oameni care au fost tineri, sănătoși și care au murit sau, cealaltă variantă, e improbabil să anticipezi dacă vei dezvolta un sindrom Covid lung. Multe persoane tinere care au făcut Covid, cu simptome foarte ușoare și care după luni de zile continuă să aibe simptome și din nefericire, încă, la sindromul Covid lung nu avem un tratament clar, nu știm o cauzalitate clară, încă nu știm în cât timp va dispărea, dacă va dispărea, și atunci nu are sens să te expui unui asemenea risc”, a mai spus specialistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel