luni, septembrie 26, 2022

ONG, acuzat de delapidare. O asociație non-profit care ar trebui să ajute persoanele cu dizabilități din cinci judeţe din Moldova este acuzată de delapidare. Banii strânşi de la oameni şi firme erau folosiţi în scop personal.

Faptele au avut loc în perioada pandemică, de la începutul anului 2020 şi până în prezent. Procurorii au descins la cinci adrese şi tot atâtea persoane au fost duse la audieri.

Te-ar mai interesa: Tradiții: Ce să faci să-ți crească părul lung și b...

Au fost efectuate 5 percheziții domiciliare în Piatra-Neamț și s-au pus în executare 5 mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, potrivit gandul.ro. 

Banii strânși pentru persoane cu dizabilități, folosiți în scopuri personale

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IJP Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară şi 5 mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de delapidare“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Din cercetări efectuate pînă în acest moment s-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, reprezentanţii unei asociaţii non-profit ar fi colectat sume de bani de la diverse persoane fizice sau juridice, din judeţele Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Bacău.

„Aceste sume ar fi fost folosite în interes propriu şi nu în scopul pentru care a fost înfiinţată asociaţia. În urma descinderilor imobiliare au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă dar şi sume de bani.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Anchetatorii au ridicat aproximativ 15.000 de lei, 3.700 de euro, 120 de lire sterline şi 20 de dolari”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cele cinci persoane suspectate de delapidare au vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani. Acestea au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, în vederea continuării cercetărilor pentru a se stabili dacă vor ajunge în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private