joi, decembrie 2, 2021

Operații cu robotul. Costul intervențiilor chirurgicale robotice este cu aproape 50% mai accesibil ȋn România, decât în străinătate. Iar specialiști de top, cu experiență internațională, se găsesc și la

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

noi. Îndepărtarea prostatei, cea mai frecventă operație asistată robotic din lume, costă ȋntre 14.000 și peste 28.000 euro, potrivit datelor publicate pe o platformă de căutare a celei mai bune variante de tratament. Cea mai scumpă variantă este ȋn Israel, iar la polul opus se află Turcia. Cheltuielilor intervenției li se adaugă cele logistice, ȋn cuantum de aproximativ 4.000 euro. Ȋn România, costul unei astfel de proceduri variază între 10.000 si 16.000 euro.

„Am investit 3 milioane de euro în tehnologia robotică de ultimă generație. Obiectivul nostru este să oferim pacienților români, la ei

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

acasă, un act chirurgical de cea mai înaltă precizie. La nivel mondial, chirurgia robotică este un standard și mă bucur enorm că începând de luna aceasta avem echipe de medici pregătiți pentru chirurgie robotică toracică, urologică și de medicină generală”, declară dr. Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Provita.

Românii au la dispoziție aceeași tehnologie pe care o regăsesc în străinătate, cu medici de top acreditați internațional în chirurgie robotică. În plus, cei care optează pentru o intervenție ȋn țară scutesc cheltuielile de deplasare pre și post-operatorii și, ȋn același timp, reduc riscul de

Te-ar mai interesa: Ursula von der Leyen: „Este timpul să ne gândim la...

infectare cu noul coronavirus, aferent călătoriilor. Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu practică acest tip de operații deja de 2 ani, după acreditarea obținută în Franța.

„Beneficiile sunt fantastice, impactul asupra pacientului este minim, refacerea este extraordinar de rapidă, fără dureri, ceea ce asigură o reintegrare post-operatorie foarte rapidă în viața personală și profesională”, completează dr. Liviu Mugurel Bosînceanu, medic primar chirurgie toracică, singurul doctor român specializat în chirurgie robotică toracică. 

Robotul este parte din echipa de chirurgie. „Măiestria chirurgului

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

se transmite robotului, și nu invers. În mâinile unui specialist valoros, robotul este util în realizarea unui act medical performant, altfel este doar un instrument tehnic”, susține conf. dr. Cristian Iulius Surcel, primul medic român specializat în chirurgie robotică urologică din sistemul medical privat românesc.

Prin utilizarea acestei noi tehnologii, foarte multe intervenții chirurgicale, care anterior nu puteau fi executate cu rezultate satisfăcătoare, sunt acum ușor realizabile și în România. „Mobilitatea foarte mare a brațelor robotice articulate și vizualizarea extrem de clară, 3D,

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

mărită de 10 ori, permit chirurgului să ajungă în spații anatomice înguste, închise sau greu abordabile prin chirurgia laparoscopică convențională sau chirurgia deschisă”, menționează dr. Victor Diaconu, medic primar chirurgie generală.

„Nu pot decât să mă bucur că avem alături de noi, în echipa Provita, un nou partener, robotul da Vinci Xi, pentru a oferi ce este mai bun pacienților noștri. Această nouă tehnologie ne permite atingerea a două deziderate: radicalitatea oncologică și chirurgia funcțională”, adaugă conf. dr. Daniel Alin Cristian, medic primar chirurgie generală.

La nivel mondial, numărul operațiilor efectuate în sistem robotic a înregistrat o creștere uriașă, de peste 1000% față de 2008, de la 123.000 intervenții, la aproximativ 1.243.000 proceduri chirurgicale cu sistemele da Vinci în anul 2020, arată datele comunicate de compania producătoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri