Sari la conținut

Organizația Mondială a Sănătății: Actualele vaccinuri par a fi eficiente împotriva tuturor variantelor de coronavirus

Vaccinurile anti-COVID dezvoltate până în acest moment par a fi eficiente împotriva tuturor variantelor de coronavirus, susține Organizația Mondială a Sănătății. Mutațiile genetice au îngrijorat specialiștii, întrucât acestea pot deveni rezistente în fața vaccinurilor și, de asemenea, pot provoca forme mai accentuate de boală.

Organizația Mondială a Sănătății susține că toate vaccinurile aprobate par eficiente împotriva tulpinilor noi de coronavirus. Acest lucru asigură liniștea populație, la nivel mondial, după consecințele provocate de noile variante. Acestea sunt mult mai contagioase, par să afecteze mai multe categorii de vârste și, de asemenea, determină o formă mai accentuată de boală chiar și în cazul persoanelor fără comorbidități.

În prezent, OMS supraveghează 4 tulpini îngrijorătoare: tulpina britanică, tulpina braziliană, tulpina sud-africană și tulpina indiană.

Organizația Mondială a Sănătății susține că vaccinurile sunt eficiente împotriva noilor variante

Actualele de vaccinuri par a fi eficiente împotriva tuturor variantelor de coronavirus, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Aceasta avertizează însă că în Europa pericolul nu a trecut, iar tulpina indiană a ajuns și în America Latină, scrie Rador.

Prudenţă în fața virusului – este recomandarea experților OMS, care spun că mutația provenită din India a fost identificată în cel puțin 26 din cele 53 de țări din regiunea Europa, iar în această dimineață și autoritățile din Brazilia au raportat primele cazuri pe un vas venit din Hong Kong.

Cu toate acestea, se fac pași în vederea redeschiderii granițelor după o săptămână în care țări precum Grecia, Portugalia, Spania sau Italia, au anunțat primele relaxări. Pașaportul verde digital, care va permite călătoriile în blocul comunitar, prinde contur, după ce Parlamentul de la Strasbourg și statele membre au ajuns aseară la un acord în acest sens.

Diminuarea numărului de îmbolnăviri se datorează în mare parte campaniilor de vaccinare, care se extind și la grupe de vârstă mai mici. În Polonia, spre exemplu, 90.000 de adolescenți între 16 și 17 ani au fost imunități în decurs de patru zile, iar autoritățile de la Varșovia așteaptă aprobarea Agenției Europene a Medicamentului pentru demararea campaniei de vaccinare a copiilor între 12 și 15 ani.

De altfel, președintele companiei Pfizer afirmă că este esențială vaccinarea pe parcursul întregului an și se ia în  considerare ca serul să fie administrat anual asemeni celui antigripal. Instituțiile europene au încheiat deja un acord cu acest grup pentru furnizarea de vaccinuri suplimentare, a căror livrare ar trebui să înceapă din decembrie și să se termine în 2023.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel