Categories: Stil de viaţă

De ce este orgasmul mai benefic pentru creier decât rebusul sau sudoku

Orgasmul era văzut, până nu demult, doar ca un punct culminant în intimitate, rezultatul plăcerii intense în timpul contactului intim. Însă se pare că efectele sale sunt foarte bune pentru sănătatea creierului.

Orgasmul este mai eficient decât sudoku sau rebusurile pentru a vă menţine mintea ascuţită, deoarece stimulează întreg creierul nu doar o zonă a acestuia, susţine profesorul Barry Komisaruk.

Expertul spune că această senzaţie poate suprima chiar și durerea, putând fi folosită cu succes în anumite proceduri când se urmărește atenuarea durerii.

Depresia, anxietatea şi dependenţa ar putea să fie şi ele tratate dacă cercetătorii vor valorifica în scop ştiinţific mecanismul din creier care produce senzaţia de plăcere.

Acest cercetător american a început studiul asupra orgasmului încă din anii 60, iar primele cercetări au fost efetuate pe şoareci. Abia în 1982, omul de ştiinţă Barry Komisaruk a început să realizeze primele teste clinice pe indivizi umani.

„În timpul orgasmelor se observă o creştere uriaşă a fluxului sanguin în creier. Fenomenul aduce toate substanţele nutritive şi promovează oxigenarea creierului. Exerciţiile pentru minte (precum integramele sau Sudoku) cresc activitatea cerebrală, însă doar în anumite regiuni. În schimb, orgasmul activează întregul creier”, a explicat omul de ştiinţă.

Prof. Komisaruk a ajuns la aceste concluzii după ce a studiat mai multe femei voluntare în laboratorul de psihologie din cadrul Universităţii Rutgers, New Jersey. În timpul experimentelor, femeile erau aşezate într-un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională (fRMN) pentru a li se observa activitatea cerebrală în timp ce experimentau orgasme.

Deşi specialistul studiază acest fenomen de zeci de ani, domeniul continuă să fie foarte puţin studiat la nivel mondial, motiv pentru care Komisaruk crede că mai sunt încă multe informaţii ştiinţifice nedescoperite şi multe întrebări fără răspuns, încă.

„Practic, nu ştim mai nimic despre plăcere. Însă este important să înţelegem modul în care creierul o produce. Care parte din creier produce o asemenea plăcere? Putem oare să folosim această plăcere în scop medical?”, a mai declarat prof. Komisaruk.

Recent Posts

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. Bărbatul a acumulat peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a…

11 minute ago

Muntele cu puteri tămăduitoare. În acest loc se pot atinge cele mai înalte stări de conștiință

Loc de vindecare energetică. Munții Rarău este considerat muntele sfânt al României. Cercetătorii susțin că…

41 de minute ago

5 reguli de somn cu ajutorul cărora adaugi câțiva ani buni vieții tale

Reguli de somn. Somnul este un proces fiziologic esențial pentru viața omului, asemenea setei și…

o oră ago

Cum știi că partenerul te înșeală: semne de care să ții seama

Cum știi că partenerul te înșeală. E un adevăr absolut faptul că, într-o relație, încrederea…

2 ore ago

Semnificația ramurilor de salcie

Semnificația ramurilor de salcie în satul tradiţional românesc. Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în…

2 ore ago

Experții insistă: Dușurile zilnice nu au niciun beneficiu real pentru sănătate. De fapt, pot fi CHIAR periculoase

Experții spun că dușurile zilnice nu au niciun beneficiu dovedit pentru sănătate, subliniind că spălarea…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian