joi, august 5, 2021

Nicotina lichidă, folosită în țigările electronice este o neurotoxină puternică, mult mai periculoasă decât tutunul.

Numărul cazurilor de intoxicație accidentală cu nicotină lichidă a crescut cu 300%

din 2012.

Tinerii sunt cei mai vulnerabili pacienți, dar și adulții sunt afectați de expunerea la lichidul din țigaretele electronice.

Potrivit New York Times o persoană a început să aibă probleme cu inima, după ce lichidul i s-a varsat pe piele și a fost absorbit.

O cantitate mic de “e-lichid” poate cauza stări de vomă și crize, însă a fost înregistrat și un deces din cauza acestei substanțe – de fapt, o sinucidere prin injectare.

O linguriță din acest lichid poate ucide un copil, în timp ce aceeași cantitate cu o concentrație mai mare de nicotină poate cauza decesul unui adult.

 AITE: “Lichidele pentru tigari electronice nu sunt otravitoare”

Ca raspuns la articolul de mai sus,  Ovidiu Joita, Presedintele  Asociatiei Industriei de Tigari Electronice din Romania (AITE) doreste sa transmita publicului larg si in special vaperilor (celor care folosesc tigari electronice) ca lichidul pentru tigari electronice nu este acelasi lucru cu nicotina pura. Nicotina se gaseste intr-o concentratie de cateva procente in acest lichid, la fel cum se gaseste in cateva procente si in vinete, ardei grasi, cartofi sau alte alimente. Asta nu inseamna ca salata de vinete

pe care o consumam cu totii este “otrava”. Nicotina din lichidul pentru tigari electronice nu este mai periculoasa decat cea din tigarile traditionale. Nu Nicotina este substanta cangerigena… ci celelalte mii de substante care se gasesc in tigarile traditionale.

In continuarea acestei idei dorim sa transmitem ca informatiile din materialul de mai sus se refera la nicotina pura, ingerata… care sigur ca este otravitoare. Lichidele pentru tigara electronica sunt create pentru fumatori, pentru a fi vaporizate si nu pentru a fi baute de cineva.

Aerul, daca este injectat in corpul uman poate provoca

moartea. Asta nu inseamna ca aerul este otravitor cand il resipiram.
Acest gen de articole sperie populatia si sunt tendentioase.

Oamenii trebuie sa stie ca lichidele pentru tigari electronice nu sunt otravitoare, intr-adevar daca sunt ingerate (ceea ce nu reprezinta scopul lor) pot provoca stari de greata si voma. Lichidele pentru tigari electronice din surse sigure, au capace cu protectie pentru copii, evitandu-se astfel ingerarea de catre acestia in mod accidental.
Lichidele pentru tigari electronice nu provoaca arsuri in contact cu pielea… si nici nu sunt “absorbite” de aceasta!

Tigarile clasice provoaca milioane de morti in fiecare an. Tigarile electronice sunt create special pentru fumatori, pentru a diminua aceasta rata de mortalitate. Acestea reprezinta pana in prezent cea mai eficienta cale de inlocuire a fumatului sau de renuntare la fumat.

 

 

 

Ultimele stiri

Parteneri