Sari la conținut

Otrăvirea sângelui: semne de avertizare surprinzătoare la care trebuie să fii atent

Otrăvirea sângelui: semne de avertizare surprinzătoare la care trebuie să fii atent.

Cunoscută și sub denumirea de sepsis sau septicemie, otrăvirea sângelui poate fi o situație potențial periculoasă care poate provoca eliberarea de substanțe chimice în sânge. Aceasta poate fi o consecință a unei răni, infecții etc.

Septicemia, sau otrăvirea sângelui, are loc atunci când bacteriile se înmulţesc rapid în sânge. Este o boală cu potenţial fatală. De obicei, sistemul imunitar distruge bacteriile care intră în corp în număr mic prin leziunile pielii, gurii sau în timpul perierii dinţilor.

Totuşi, dacă acestea intră în circuitul sanguin în număr mare, de la o sursă contagioasă semnificativă, cum ar fi infecţia rinichilor, sângele poate fi otrăvit. Riscul este cu atât mai mare la persoanele cu sistem imunitar slăbit care suferă de diabet, HIV, sau ca urmare a chimioterapiei sau a terapiei imunosupresive.

Infecţiile uşoare care duc la septicemie

Otrăvirea sângelui: semne de avertizare surprinzătoare

Iată câteva semne de otrăvire a sângelui la care trebuie să fiți atenți:

1. Paloare: Dacă ați observat o culoare alterată a pielii, în special paloarea, atunci nu o ignorați, deoarece ar putea fi un semn al unei probleme de bază, cum ar fi sepsisul.

2. Frisoane: Ai senzație de frig, însoțită de tremurături musculare involuntare? Dacă da, atunci ați putea suferi de otrăvire a sângelui și nu trebuie trecut cu vederea.

3. Palpitații: Această afecțiune se traduce în general prin faptul că inima ta trece peste o bătaie. Otrăvirea sângelui poate provoca, de asemenea, o senzație de fluturare, bătăi puternice sau neregulate.

4. Febră: otrăvirea sângelui poate provoca febră. Dacă suferiți de febră persistentă împreună cu alte simptome, nu o treceți cu vederea.

5. Oboseală persistentă: Adesea luată ca un semn comun, oboseala este adesea trecută cu vederea. Cu toate acestea, condiții precum otrăvirea sângelui pot provoca oboseală extinsă și recurentă și nu trebuie neglijate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel