vineri, februarie 3, 2023

Acad. Ovidiu Bojor a dezvăluit ce obiceiuri te ajută să ai o viață lungă și cum poți rămâne activ și sănătos până la vârste înainante. 

”Eu nu concep noțiunea de bătrânețe, eu sunt veșnic tânăr. Sigur, fața se mai brăzdează cu timpul. Dar adevărata tinerețe e în sufletul meu,”spune Ovidiu Bojor, la cei 96 de ani.

E important să nu-ți pierzi cu anii ce trec gesturile de afecțiune, de tandrețe față de ceilalți, mai spune academicianul. Mai ales dacă celălalt e în suferință. Se spune în popor “A murit de inimă rea!”. ”Habar n-aveți câte persoane se îmbolnăvesc, pur și simplu, de supărare, sau fiindcă nu sunt iubite, fiindcă n-au în jurul lor armonie, fiindcă tânjesc după câte o mângâiere și nu are cine să le-o dea. Când dăruiești o mângâiere, ți se întoarce înzecit și nu ai cum să nu te simți tânăr,” subliniază Ovidiu Bojor.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Academicianul consideră că și munca făcută cu drag creşte speranţa de viaţă. Cât despre ideea că cei mai longevivi oameni din lume au în comun somnul suficient, academicianul spune că are o regulă: „Aici e regula celor trei de opt: opt ore de activitate, opt de odihnă activă şi opt de somn. Din opt ore de odihnă activă, măcar două ore să dedicăm familiei, să avem dialog cu copilul. În rest, ce vă place: pictură, muzică, dans”.

Cele 7 reguli ale longevităţii ale lui Ovidiu Bojor

1. Regula 3×8 ore = 8 ore somn, 8 ore odihnă activă, 8 ore muncă intensivă
2. Optimism
3. Alimentaţie corectă
4. Cultivare mentală
5. Fără excese
6. Iubire faţă de Creator şi faţă de Creaţie
7. Să dăruieşti mai mult şi să pretinzi mai puţin

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private