Din cuprinsul articolului
Marele academician Ovidiu Bojor ne învață câteva reguli esențiale atunci când servim masa pentru a ne putea bucura cu adevărat de gustul mâncărurilor. Domnia sa, ne îndeamnă, în primul rând să mâncăm cu lingurița – vom putea mai mânca mai puțin, dar vom gusta din toate.
Unii mănâncă cu polonicul, alții cu lingura, eu mănânc cu lingurița. Puțin și ușor, dar din toate.”, afirmă dr. Bojor.
Medicul spune că este total greșit să renunțăm definitiv la proteinele din carne, în favoarea unei diete vegetariene.
„Din când în când şi în special pentru copii, în perioada de creștere, de la 4 până 18 ani, avem nevoie și de proteine animale, carne roșie. Explicaţia este foarte simplă. Să luăm soia ca exemplu, care este bogată în proteine, lipsesc patru până la cinci aminoacizi esenţiali, faţă de cei din carne. Aceştia contribuie la dezvoltarea fizică, intelectuală, cerebrală, spirituală a tânărului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă diminuăm cantitatea de carne, o înlocuim cu proteine ușoare, pește de exemplu. Conţine omega 3, omega 6, alte elemente, în afară de proteina aceasta uşor asimilabilă. Recomand celor mai sensibili peștele de apă dulce precum șalăul, știuca, bibanul, avatul și cleanul.”, spune dr. Bojor.
„În primul rând trebuie să avem cel puţin două minute de reculegere. Să ne detașăm de absolut orice din jurul nostru, de eforturi, de gânduri rele, iar după aceea să închidem televizorul, să angajăm cât mai puţine discuţii în timpul mesei şi vom obţine nişte rezultate formidabile.”, declară academicianul.
Câteva sfaturi de viata cu zi
Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…
Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…
Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…
După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…
Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, marţi seară, în judeţul Buzău, la o adâncime…
Una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc nu a fost încă descoperită…