joi, februarie 2, 2023

Pacient cu arsuri, transferat în Belgia. Un bărbat de 51 de ani. care a suferit un accident de muncă, în Portul Constanța, cu arsuri pe 65% din corp, a murit după tranferul în Belgia.

Pacientul a fost internat în România în trei spitale. Locul la clinica din străinătate a fost găsit de familie, iar transferul a fost amânat două zile la rând, din cauza condițiilor meteo și a unei defecțiuni tehnice, potrivit digi24. 

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Medicii belgieni au spus că, atunci când a ajuns la ei, bărbatul era deja infectat cu trei bacterii și o ciupercă. Soția a spus că regretă că nu a făcut public cazul soțului ei mai devreme, dar a afirmat că a avut încredere în sistemul de sănătate din România.

Pacient cu arsuri, transferat în Belgia

Bărbatul suferise un accident de muncă, în urma căruia a avut arsuri pe 64% din suprafața corpului.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va trimite Corpul de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private