Categories: Ştiri sănătate

O pacientă cu Covid a murit după ce a fost detubată din greșeală, la Spitalul Victor Babeș

Pacientă cu Covid detubată din greșeală, la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Femeia, în vârstă de 65 de ani era internată de 3 săptămâni, avea coronavirus şi era în stare gravă, intubată şi ventilată mecanic. Unul din brancardieri a detubat-o, din greșeală și acum este cercetat pentru ucidere din culpă. 

Victima era tratată în aceeaşi secţie de reanimare cu o altă pacientă, şi ea supraponderală, pentru care se pronunţase decesul. Şeful de secţie ceruse 4 brancardieri, care să ridice corpul acesteia din urmă şi să îl mute la morga spitalului.

Brancardierul de 58 de ani a ajuns primul la reanimare. Acolo se aflau şi câteva asistente, dar acestea erau ocupate la patul unui alt bolnav. Surse din interiorul anchetei susţin că bărbatul a început să scoată tuburi şi fire de pe pacienta vie. Aparent, fără să fi primit vreo indicaţie de la cineva, potrivist știrileprotv.ro. 

Pacientă cu Covid detubată din greșeală

De altfel, fişa postului le interzice categoric brancardierilor să se implice în orice manevre medicale sau de îngrijire. Rolul lor este strict de manipulare şi transport. Doar asistentă, eventual ajutată de medic, îndepărtează senzorii, sondele şi cateterele care au susţinut viaţa. Atenţie, întâi aparatele trebuie stinse, altfel se declanşează alarmele. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Aşa s-au alertat asistentele, care au chemat medicul de gardă şi au început resuscitarea femeii. Eforturile au eşuat, iar pacienta s-a stins. În faţa colegilor, bărbatul a spus că nu înţelege ce s-a întâmplat şi nu îşi poate explică de fapt ce a făcut.

Reprezentanţii spitalului recunosc că erau din start indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale. Aşadar coordonatorul turei de gardă a sesizat Parchetul şi Poliţia în cursul nopţii.

”La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Recent Posts

O mutaţie genetică rară poate duce la apariţia diabetului (STUDIU)

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Exeter au făcut o descoperire uimitoare privind riscul de…

15 minute ago

Ce efect au micii asupra organismului? Prof. dr. Vlad Ciurea: Creierul se bucură, dar…

Mult așteptatul grătar cu mici de 1 Mai ar putea să ne provoace probleme de…

46 de minute ago

ANM anunţă cât va ţine vremea rea: Vor fi averse torenţiale

ANM anunţă cât va ţine vremea rea. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat cât timp…

o oră ago

Tragedie în Săptămâna Mare. Nepoată și bunică, decedate după ce au mâncat pește

Tragedie în România în săptămâna patimilor! Nepoata de doar patru ani și bunica ei au…

2 ore ago

Află care sunt cele mai întâlnite boli ale sistemului urinar

Pexels Sistemul urinar, alcătuit din rinichi, uretere, vezica urinară și uretră, joacă un rol crucial…

2 ore ago

Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Zodiile sunt sfătuite să fie atente la semnele pe care le primesc de la Univers

Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Astrolog: Capricornii au nevoie de odihnă, Vărsătorii au șansa…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia