Sari la conținut

Pacienți morți după ce au mâncat alimente date de pomană de o mănăstire

Salvare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Pacienți morți după ce au mâncat alimente date de pomană de o mănăstire. Poliţiştii vasluieni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor trei persoane decedate la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni.

În acelaşi timp, echipe de inspectori sanitar-veterinari şi ai DSP Vaslui au luat probe de la spital, dar şi de la mănăstirea din apropiere pentru a se stabili cauza exactă a tragediei. Amintim că trei pacienţi de la Spitalul din Murgeni au murit, iar unul este în stare gravă, după ce au consumat mâncare pe bază de peşte adusă de la lăcaşul de cult. Alţi 27 sunt internaţi în spital. Relatează corespondenta RRA Alina Darie.

Alimentele pe bază de pește consumate de pacienții Spitalului de Psihiatrie Murgeni sunt considerate cauza îmbolnăvirilor. Călugării Mănăstirii Florești au fost cei care au oferit ciorbă cu perișoare din pește și pește prăjit pacienților din Spitalul Murgeni, însă oamenii au consumat și conserve de pește și salată de icre oferite de unitatea medicală.

3 persoane au murit

Probele prelevate din toate aceste alimente și trimise la laborator vor stabili cauza îmbolnăvirilor care au dus la decesul a trei persoane, cu vârste între 45 și 68 de ani. La Murgeni au fost luate și măsuri suplimentare de către autoritățile locale.

Primarul orașului Murgeni, Eduard Cazacu, a interzis consumul de apă potabilă din spital până la verificarea calității acesteia. La rândul său, Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui a deschis în acest caz un dosar penal.

Inspector principal Oana Șopu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui: În cauză se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a dat și primele amenzi în acest caz, în valoare totală de 40.000 lei Spitalului Murgeni, dar și Mănăstirii Florești, pentru nerespectarea normelor în privința alimentelor gătite oferite bolnavilor.

De asemenea, Direcția Sanitar-Veterinară a făcut astăzi verificări la societatea comercială din Bârlad care a vândut Mănăstirii Florești peștele din specia pangasius din care au fost pregătite alimentele oferite Spitalului de Psihiatrie din Murgeni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel