joi, decembrie 2, 2021

Pacienții cronici au nevoie de vaccinuri compensate, ei fac parte din această categorie vulnerabilă. Apelul COPAC România.

COPAC solicită Ministerului Sănătății să asigure în cel mai scurt timp accesul

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

la vaccinare pentru pacienții cronici prin programe dedicate.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România readuce în atenția publică necesitatea protejării pacienților cronici, o populație vulnerabilă și la risc prin asigurarea accesului compensat la vaccinare.

”Perioada pe care o traversăm este una dificilă pentru pacienții cronici. Vedem că pacienții cronici sunt cei mai expuși la probleme de sănătate în general și în special în vreme de pandemie. De aceea, mai mult ca niciodată este nevoie să protejăm acești pacienți de alte boli prin asigurarea accesului la

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

vaccinuri. Subliniez că mulți dintre acești pacienți au venituri minime și nu au posibilitatea de a-și acoperi singuri costurile. Pentru un pacient cu cancer, de exemplu, costurile unei scheme complete de vaccinare ajunge până la 1000 de euro. Fără asigurarea vaccinării, șansele tratamentului de cancer pot fi diminuate prin apariția unor posibile complicații”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

”Considerăm că asigurarea compensării vaccinurilor trebuie să constituie o prioritate a Guvernului în special în perioada dificilă

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

pe care o traversăm”, a adăugat Radu Gănescu.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri