Pacienții vor avea acces mai repede la tratamente scumpe

Pacienții vor avea acces mai repede la tratamente scumpe
Pacienții vor avea acces mai repede la tratamente scumpe

Pacienții vor avea acces mai repede la tratamentele oncologice scumpe în urma desființării comisiilor de specialitate de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a afirmat vineri dr. Adina Croitoru, coordonatorul Serviciului de asistență medicală în ambulator și spitalizare de zi de la Institutul Clinic Fundeni, la conferința Tratamente Inovative în Oncologie.

Ea a spus că este prematur să prevadă efectele acestei măsuri în privința consumului de medicamente.

Adina Croitoru a menționat că anumite protocoale și ghiduri de prescriere a medicamentelor au fost modificate conform celor europene și se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.

„Putem spune că nu au mai fost liste de așteptare la CNAS și aproape toate cererile au fost aprobate. Îmi este greu să cred că s-ar putea modifica numărul celor care au nevoie de tratament de acest gen. În momentul de față sunt 24 de molecule aprobate în tumorile solide, cu aproape 30 de indicații”, a spus medicul.

Prof. dr. Petru Armean, consilierul ministrului Sănătății, a adăugat că, dacă medicii vor respecta protocoalele ca și până în prezent, nu vor mai fi necesare comisiile de la CNAS care să verifice și să aprobe dosarele pacienților.

Armean a subliniat că CNAS trebuie să facă o monitorizare a prescrierii pentru care a introdus un formular care va fi completat electronic de fiecare medic.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox