marți, iunie 22, 2021

Pacienții vor avea acces mai repede la tratamentele oncologice scumpe în urma desființării comisiilor de specialitate de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a afirmat vineri dr. Adina

Croitoru, coordonatorul Serviciului de asistență medicală în ambulator și spitalizare de zi de la Institutul Clinic Fundeni, la conferința Tratamente Inovative în Oncologie.

Ea a spus că este prematur să prevadă efectele acestei măsuri în privința consumului de medicamente.

Adina Croitoru a menționat că anumite protocoale și ghiduri de prescriere a medicamentelor au fost modificate conform celor europene și se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.

“Putem spune că nu au mai fost liste de așteptare la CNAS și aproape toate cererile au fost aprobate. Îmi este greu

să cred că s-ar putea modifica numărul celor care au nevoie de tratament de acest gen. În momentul de față sunt 24 de molecule aprobate în tumorile solide, cu aproape 30 de indicații”, a spus medicul.

Prof. dr. Petru Armean, consilierul ministrului Sănătății, a adăugat că, dacă medicii vor respecta protocoalele ca și până în prezent, nu vor mai fi necesare comisiile de la CNAS care să verifice și să aprobe dosarele pacienților.

Armean a subliniat că CNAS trebuie să facă o monitorizare a prescrierii pentru care a introdus un formular care va fi completat electronic de fiecare medic.

Ultimele stiri

Parteneri