Sari la conținut

Pancreasul tău funcționează corect? Nu ignora aceste 5 semne de deteriorare a pancreasului care apar în urină, pe timp de noapte

semn pancreatita
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Nu ignora semnele care anunta un pancreas bolnav

Simptome de deteriorare a pancreasului care apar în urină, pe timp de noapte. Pancreasul, care are aproximativ dimensiunea unei mâini, este situat în abdomen, chiar în spatele stomacului. Este înconjurat de alte organe, inclusiv intestinul subțire, ficatul și splina.

Din cauza locației profunde a pancreasului, tumorile pancreasului pot fi dificil de localizat. Uneori, bolile pancreasului pot produce puține simptome sau deloc. Cancerul pancreatic este dificil de diagnosticat în stadiile incipiente din cauza lipsei simptomelor.

Pancreasul tău funcționează corect? Fiți atenți la aceste 5 semne de deteriorare a pancreasului care pot apărea în urină, mai ales noaptea.

1. Urină de culoare închisă

O schimbare bruscă a culorii urinei ar putea indica că ceva nu merge bine în interiorul corpului. Una dintre aceste culori poate fi urina gălbuie închisă, care este un semn de deteriorare a pancreasului. Urina de culoare închisă înseamnă că rinichii tăi filtrează excesul de deșeuri din sânge, dintre care unele ar putea fi utile și pentru corpul tău.

Această problemă specială de sănătate poate fi cauzată de o serie de lucruri, inclusiv deteriorarea pancreasului, deoarece pancreasul produce enzime care ajută la descompunerea alimentelor în sistemul digestiv. Când pancreasul este deteriorat, aceste enzime pot fi eliberate în fluxul sanguin și filtrate de rinichi, determinând urina să se întunece.

2. Urină tulbure sau spumoasă

Textura urinei tale ar trebui să fie ca apa normală, dar atunci când observi o textură tulbure sau spumoasă în urină, ar trebui să știi că ceva nu merge bine în interiorul corpului tău.

Urina tulbure este un semn că urina dumneavoastră nu este normală și există șanse ca proteinele suplimentare să fie eliminate din organism. Se poate întâmpla și din cauza prezenței bacteriilor, celulelor sau cristalelor, care este un simptom al infecțiilor tractului urinar, al pietrelor la rinichi și al deshidratării.

Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un semn de deteriorare a pancreasului, deoarece pancreasul produce enzime digestive care pot face ca urina să devină tulbure.

3. Miros neplăcut care apare în urină

Urina începe să miroase numai atunci când se întâmplă ceva anormal în interiorul corpului tău. O persoană care suferă de urină urât mirositoare prezintă un risc mai mare de a suferi leziuni ale pancreasului, care ar trebui să primească asistență medicală imediată.

Acest miros poate varia de la o persoană la alta, în funcție de starea problemei de sănătate a pancreasului.

4. Dorință crescută de a urina sau urinare frecventă

O schimbare bruscă a ciclului de urinare ar putea indica, de asemenea, apariția leziunilor pancreatice. Urinarea frecventă sau simțirea nevoii de a vizita toaleta la intervale mici ar putea fi un semn că produceți mai multă urină decât în mod normal.

Acest lucru poate fi cauzat de o serie de lucruri, inclusiv diabet, infecții ale vezicii urinare, sarcină și leziuni ale pancreasului. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza faptului că pancreasul produce hormoni care ajută la reglarea echilibrului de apă în organism.

Când pancreasul este deteriorat, acești hormoni pot să nu fie produși corespunzător, ceea ce duce la o creștere a producției de urină.

5. Senzație de arsură în timpul urinării

Dacă observați vreodată o senzație de arsură în timp ce urinați, asigurați-vă că abordați aceasta ca o problemă gravă de sănătate și faceți-o controlată de un medic. Această senzație neobișnuită de arsură, în timp ce urinați, poate fi cauzată de inflamația sau iritația tractului urinar.

Poate fi cauzată de un pancreas deteriorat, deoarece pancreasul produce enzime care pot irita tractul urinar. O senzație de arsură în timpul urinării este, de asemenea, un semn al infecțiilor tractului urinar, al infecțiilor cu transmitere sexuală și al pietrelor la rinichi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel