marți, iunie 6, 2023

Papa Francisc, al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor, a transmis încă un mesaj prin care trage un semnal de alarmă privind scăderea natalității, considerând că populația e sortită pieirii. 

Papa Francisc condamnă adopțiile. Populația e sortită pieirii

Miercuri, la audienţa generală de la Vatican, Papa Francisc și-a exprimat regretul că femeile nu mai nas copii, ci preferă să adopte animalele de companie.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

„Astăzi, asistăm la o formă de egoism. Vedem că unii nu vor să aibă copii. Uneori au unul, şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate vă face să râdeţi, dar este o realitate”, a spus papa la prima audienţă generală săptămânală din acest an.

Potrivit liderului de la Vatican, „aceasta echivalează cu negarea paternităţii şi a maternităţii şi ne diminuează, ne ia umanitatea”. Astfel, „civilizaţia îmbătrâneşte fără umanitate pentru că pierdem bogăţia paternităţii şi a maternităţii, iar patria este cea care are de suferit”, a adăugat suveranul pontif în faţa pelerinilor adunaţi în sala de audienţe Paul al VI-lea.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Papa a îndemnat, de asemenea, cuplurile care nu pot avea copii ”să ia în considerare adopţia”.


Papa Francisc: „A avea un copil este întotdeauna un risc”

„A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare de a nu avea unul, de a nega statutul de părinte”, a declarat Papa Francisc, făcând apel la credincioşi ”să nu le fie frică”.

Jorge Mario Bergoglio a denunţat în repetate rânduri ”iarna demografică” şi scăderea ”dramatică” a natalităţii.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

La finalul audienţei,  Francisc a asistat la un număr de circ susţinut cu clovni, jongleri, dansatori şi muzicieni, într-o atmosferă festivă şi ciudată, contrastând cu solemnitatea de la Vatican, notează Agerpres.

În prima zi a anului nou care a fost declarată și Ziua Mondială a Păcii, Papa Francisc a rostit un mesaj cu ocazia celei de a 55-a sărbători a acestei zile.

„Noul an începe sub semnul mamei. Privirea maternă este calea spre renaștere și de creștere. Avem nevoie de mame, de femei care văd lumea nu pentru a o exploata, ci pentru a-i da viață, femei care privind cu inima pot îmbina visele și aspirațiile cu realitatea concretă, fără a aluneca în abstracţie și pragmatism steril. Şi de vreme ce mamele dăruiesc viață, iar femeile supraveghează lumea, să depunem cu toții eforturi mai mari pentru a promova mamele și pentru a proteja femeile.”

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Reamintim că și în mesajul său de Crăciun, suveranul pontif s-a rugat și pentru femeile care sunt victime ale violenței în vremea pandemiei, pentru copiii victime ale abuzurilor și pentru bătrânii care suferă de singurătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private