Sari la conținut

Papa Francisc, din nou bolnav: Rugaţi-vă pentru mine! De ce boală suferă acum Suveranul Pontif

Papa Francisc
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Papa Francisc vorbește despre lepra sufletului.

Papa Francisc este din nou bolnav, iar în ultimii ani o serie de probleme de sănătate care au implicat internări în spital, cea mai recentă fiind în luna iunie. 

Acesta a anunţat joi că suferă de o formă de bronşită acută infecţioasă care l-a împiedicat să facă deplasarea la Dubai în acest weekend pentru summitul COP28 privind clima.

„După cum vedeţi, sunt în viaţă”, a glumit el în faţa participanţilor la un seminar despre sănătate şi etică, precizând că a fost nevoit să îşi anuleze deplasarea la COP 28 de la Dubai din cauza unei bronşite infecţioase acute. „Medicul nu m-a lăsat să merg la Dubai”, le-a spus Suveranul Pontif argentinian.

„Motivul este că acolo este foarte cald, iar noi trecem de la căldură la aer condiţionat. Şi asta nu este tocmai recomandat, în cazul brohniilor mele. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie”, a adăugat el. „A fost o bronşită foarte acută, infecţioasă. Nu am febră, dar sunt încă sub tratament cu antibiotice”, a precizat Suveranul Pontif.

Papa Francisc urma să fie primul Suveran Pontif care ar fi participat personal la un astfel de summit al ONU dedicat climei de la începutul acestui proces, în 1995, relatează AFP şi Reuters, potrivit News.ro.

Papa va împlini 87 de ani

Papa Francisc, care împlineşte peste mai puţin de trei săptămâni 87 de ani, a fost afectat de o serie de probleme de sănătate, inclusiv probleme la genunchi, şold şi colon. De asemenea, a suferit o operaţie de hernie în luna iunie.

În martie, fusese spitalizat timp de trei nopţi din cauza unei bronşite. Sâmbătă, apariţia unor „uşoare simptome asemănătoare gripei” l-a obligat să-şi anuleze mai multe angajamente.

În ciuda ultimei sale afecţiuni, el continuă să lucreze şi să se întâlnească cu oamenii. În timpul unei alte audienţe,  cu teologii, Papa a spus: „Rugaţi-vă pentru mine. Rugaţi-vă pentru mine, nu împotriva mea, pentru că această slujbă nu este uşoară. Vă mulţumesc”.

Vaticanul spune că starea Papei este „stabilă”

În timpul tradiţionalei sale audienţe generale săptămânale, Papa a părut obosit şi a cerut ca textul său să fie citit de unul dintre asistenţii săi. Seara, Vaticanul a precizat că starea sa este „stabilă”, dar că „persistă o inflamaţie pulmonară asociată cu dificultăţi de respiraţie”.

Papa Francisc, căruia i-a fost extirpat parţial un plămân în tinereţe, a fost nevoit să îşi anuleze mult aşteptata vizită la Dubai, care ar fi trebuit să dureze de vineri până duminică.

În lipsa Papei, cardinalul secretar de stat Pietro Parolin va conduce delegaţia Vaticanului la discuţiile privind clima de la Dubai. De altfel, Papa a făcut din protecţia mediului o piatră de temelie a pontificatului său de zece ani.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: