Sari la conținut

Papa Francisc a dezvăluit ce boală are. „Vă mulțumesc tuturor”

Papa Francisc
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Papa Francisc

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a mărturisit că a suferit sâmbătă de bronşită, în timpul unui eveniment la Vatican când a tuşit şi nu a putut să-şi citească discursul, scrie AFP.

„Vă mulţumesc tuturor, am pregătit un discurs, dar nu pot să-l citesc, din cauza bronşitei”, a declarat pontiful argentinian la deschiderea anului judiciar al Sfântului Scaun.

Papa, care suferă de o „gripă uşoară”, a mers miercuri la un spital din Roma „pentru controale”. Mai devreme în acea dimineaţă, Jorge Bergoglio a susţinut audienţa generală săptămânală la Vatican, dar nu şi-a citit textul.

Papa Francisc, întâlnire cu Olaf Scholz

Sursă foto: Mondadori/Getty Images

Şi-a anulat întâlnirile în sâmbăta anterioară şi de luni, dar va celebra totuşi rugăciunea Angelus de duminică. El urmează să-l primească sâmbătă pe cancelarul german Olaf Scholz.

Papa Francisc care foloseşte un scaun cu rotile, s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, în special cu genunchii, şoldurile şi colonul.

El a suferit şi o operaţie abdominală în iunie şi şi-a anulat călătoria în Dubai pentru COP28 în decembrie din cauza bronşitei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel