Sari la conținut

Papa Francisc: „Vaccinarea este un act de dragoste. Mă rog lui Dumnezeu ca fiecare dintre noi să-și facă propriul gest de dragoste”

Papa Francisc: „Vaccinarea este un act de dragoste. Mă rog lui Dumnezeu ca fiecare dintre noi să-și facă propriul gest de dragoste”.

Papa Francisc și șase cardinali și arhiepiscopi catolici au făcut un anunț public, miercuri, în care îi îndeamnă pe oameni să primească un vaccin anti-covid. Suveranul Pontif s-a alăturat inițiativei „It’s up to you”, o campanie de promovare a vaccinării în SUA

„Mulțumită grației lui Dumnezeu și lucrării multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze de COVID-19”, a spus Papa într-un videoclip, destinat susţinerii iniţiativei „It’s up to you” (Depinde de tine), o campanie de promovare a vaccinării în Statele Unite şi în alte ţări de pe continentul american.

Papa Francisc: „Vaccinarea este un act de dragoste”

„Vaccinarea cu serurile anti-covid aprobate de autorități este un act de dragoste. Și a-i ajuta pe câți mai mulți oameni să se vaccineze este un act de dragoste. Dragoste pentru sine, dragoste pentru familie și prieteni. Dragoste pentru toți oamenii.

Dragostea este, de asemenea, socială și politică. Există dragoste socială și dragoste politică, e universală. E hrănită de gesturi mici și poate ajuta societatea să se dezvolte și să se schimbe.

Vaccinarea este un mod simplu, dar profund, de a-ți arăta dragostea pentru oameni, în special pentru cei vulnerabili.  Mă rog lui Dumnezeu ca fiecare dintre noi să-și facă propriul gest de dragoste”, a mai spus Papa Francisc, potrivit eu.usatoday.com.

Vaticanul este de părere că vaccinurile anti-covid sunt un bun moral și acceptabil

Francisc și Papa Emerit Benedict al XVI-lea au fost amândoi vaccinați anti-covid pe 14 ianuarie. În videoclipul de trei minute sunt prezenți și arhiepiscopul José Horacio Gómez Velasco din Los Angeles, cardinalul Carlos Aguiar Retes din Mexico City, cardinalul Óscar Rodríguez Maradiaga din Honduras, cardinalul Cláudio Hummes din Brazilia, cardinalul Gregorio Rosa Chávez din El Salvador și arhiepiscopul Héctor Miguel Cabrejos Vidarte din Peru.

Vaticanul a fost clar că vaccinurile anti-covid sunt un bun moral și acceptabil pentru catolici. Într-o declarație din decembrie a Congregației Vaticanului pentru Doctrina Credinței, se spunea că mandatul moral general al oricărui catoclic presupune că trebuie să fie vaccinat sau să facă tot posibilul pentru a evita transmiterea virusului.

Aceasta include vaccinarea cu vaccinul Johnson & Johnson, despre care unii catolici și-au exprimat îngrijorarea, deoarece o linie celulară din țesutul fetal avortat a fost utilizată în dezvoltarea și producția sa, deși nu în procesul de fabricație.

Atunci când vaccinurile anti-covid „etic ireproșabile” nu sunt disponibile, „este acceptabil din punct de vedere moral să se primească vaccinuri COVID-19 care au folosit linii celulare de la făturile avortate în procesul lor de cercetare și producție”, se menționează în comunicat.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.