Sari la conținut

Părintele Argatu: rugăciunea care dezleagă orice vrajă și te ferește de blesteme. Când se citește

Din cuprinsul articolului

Rugăciunea care dezleagă orice vrajă. Miilor de credincioși care veneau  să-i ceară sfatul, părintele Ilarion Argatu le spunea că trebuie să se roage. Postul și rugăciunea sunt cele mai bune medicamente împotriva tuturor necazurilor.

Postul, adică înfrânarea, reprezintă o dovadă de iubire pentru Dumnezeu, spunea părintele.

Dacă iubești o femeie, îi duci o floare și îi spui vorbe frumoase… Lui Dumnezeu cum îi arăți, «pre limba lui», că îl iubești?! Păzindu-i poruncile! Care sunt cele mai importante sfaturi dumnezeiești?

Ferește-te de păcat, înfrânează-ți poftele trupului și iubește-ți aproapele ca pe tine însuți, căci iubind ai și iertat, așa iertându-ți-se și ție”.

Părintele Ilarion Argatu îi sfătuia pe cei în durere și necaz să spună zilnic, cât mai des, rugăciunea Tatăl Nostru. Apoi seara, după ora 22.00, sau chiar spre ora 24.00, să o rosteascădin nou.

„De asemenea, e bine să citeşti Acatistul Mântuitorului, aprinzând şi 9 lumânări, aşezate în formă de cruce. Dacă nu ai nici un acatistier acasă, fă 3 metanii şi rosteşte Tatăl Nostru şi Rugăciunea de cerere, apoi iar 3 metanii şi rugăciuni şi tot aşa până faci 40 de metanii”, mai spunea părintele Argatu.

Rugăciunea care dezleagă orice vrajă

Părintele Argatu spunea că aceasta este cea mai puternică rugăciune de cerere.

„Dezleagă Doamne toate vrăjile, farmecele și blestemele cu care m-au legat vrăjmașii mei știuți și neștiuți, dezleagă-le și întru nimica să se prefacă. Cearta duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuiește, și apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine robul tău (numele) apără-mă.

Apoi spuneți: „Dezleagă Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmașul meu (numele), dezleagă-le. Dezleagă și întru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă și la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele) iartă-mă”.

În timpul rugăciunii, cereți: „Dezleagă Doamne, darul de bani, de casa, de îmbrăcăminte, de încălțăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere și spor, etc (tot ce crezi că ți-a fost legat). Amin!”.

Tot părintele Argatu îi învaţa pe credincioşi şi următoarele lucruri:

  • postul de luni e bine să însoţească rugăciunea;
  • nu bea şi nu mânca nimic toată ziua;
  • postul negru se ţine ca să obţii un rezultat. Se ţine până la ora 24.00. E bine să aprinzi şi 7 lumânări şi să faci 40 de metanii. După fiecare metanie se citeşte această scurtă rugăciune.

„Doamne, iartă-mi păcatele mele şi ale tuturor celor din casa mea, primeşte nevrednica mea rugăciune şi nevrednicul meu post şi dăruieşte-mi….(aici spui dorinţa pentru care ţii postul).

După rugăciunea de mai sus, când au ars complet lumânările, se spune şi rugăciunea ta către Sfinţii Arhangheli:

„Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril şi toţi sfinţii, duceţi nevrednica mea rugăciune şi nevrednicul meu post la Bunul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor mele, ale părinţilor mei (pomeneşti numele lor), ale soţului (soţiei) meu, ale copiilor mei, ale bunicilor şi a tot neamul meu şi pentru….(aici spui dorinţa pentru care faci postul şi te rogi)”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel