Sari la conținut

Raed Arafat avertizează șoferii cărora le ia foc mașina: „Nu stai să…”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Raed Arafat, şeful DSU
Raed Arafat avertizează șoferii cărora le ia foc mașina: „Nu stai să…” Șeful DSU trage un semnal de alarmă și explică riscurile majore care există.
Șeful DSU, Raed Arafat, vine cu sfaturi pentru şoferii cărora le-a luat foc maşina: „Nu stai să te filmezi, că te poţi intoxica!”
De altfel, situația este destul de alarmantă, aproape în fiecare zi, cel puţin o maşină ia foc pe şoselele din România sau în parcări.
Din păcate, incidentele se termină cu tragedii deoarece fie autoturismele nu sunt dotate corespunzător, fie conducătorii auto nu cunosc reguli elementare de stingere a incendiilor.

Raed Arafat îi sfătuieşte pe români ce să facă în cazul în care le ia foc maşina, aşa cum s-a întâmplat marţi dimineaţa în Pasajul Unirii.

Secretarul de stat în MAI spune că stingătorul este un element necesar care trebuie să existe în orice autoturism. „Trebuie gestionată fără panică, ieșit imediat din mașină.

E bine dacă avem stingător în mașină. Încă un aspect, am văzut oameni care filmau unde se luase foc, în loc să se evacueze.

Poți să te intoxici foarte repede de la fum. Evacuarea trebuie să fie imediată și cea mai scurtă către spații deschise”, spune Arafat, citat de RTV.

Șeful DSU a făcut aceste precizări după incendiul de ieri, din Pasajul Unirii, unde o mașină a luat foc din mers. Detalii aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel