Sari la conținut

Halloween. Părintele Constantin Necula: Numele vine din Hell will win! Iadul va învinge!

Părintele Constatin Necula
Sursă foto: Basilica
Părintele Constatin Necula, despre rugaciune

Preotul Constantin Necula a vorbit despre Halloween. Părintele a discutat despre una dintre cele mai cunoscute sărbători din Statele Unite ale Americii, care a câștigat popularitate în România de ani buni.

Preot celebru, despre Halloween:„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews.

„Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele… Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură… Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor…”, adăugase Constantin Necula.

Părintele Constatin Necula
Sursă foto: Basilica

Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui

Cum poate omul să se apropie de Dumnezeu în secolul XXI? „Cu smerenie și simplitate. Dumnezeu nu s-a schimbat. El este Fidelitate. Și nici omul nu a evoluat, cum ne vând unii progresime la kilogram. A rămas o ființă fragilă cu aere de mecanism complicat.

Cred că Biserica trebuie să facă efortul de a se pune în slujba Evangheliei rostite și împlinite, dar și oamenii care alcătuiesc comunitățile au menirea de a înțelege pe ce lume trăiesc. Suntem mai mult cer decât pământ, dar ne amplificăm țărâna ca materie

. Eu sper din toată inima să ne folosim de omenia noastră ca să nu ieșim din aria de recunoaștere a lui Dumnezeu. Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui. Ținem direcția bună, ajungem la El. Ne încăpățânăm pe ruta greșită… happy Halloween!”, a transmis părintele la DcNews.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: