Sari la conținut

Părintele Visarion Alexa, sub control judiciar! O femeie a reclamat că ar fi agresat-o sexual, în timpul spovedaniei. Avocata preotului : A existat o discuție, nu neapărat o agresiune

Părintele Visarion Alexa, sub control judiciar! O femeie a reclamat că ar fi agresat-o sexual, în timpul spovedaniei. Avocata preotului : A existat o discuție, nu neapărat o agresiune.

Sâmbătă, 17 septembrie, părintele Visarion Alexa, paparohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reţinut pentru 24 de ore. A fost ulterior eliberat sub control judiciar, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală.

Părintele Visarion Alexa, sub control judiciar!

Reclamația a fost făcută de o femeie care l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, parohul parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari.

Tânăra le-a povestit poliţiştilor că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual.

„În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală.

Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul poliției.

Potrivit unor surse Antena 3, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia.

Avocata părintelui: „A existat o discuție, nu neapărat o agresiune”

Potrivit primelor declarații ale avocatei lui Visarion Alexa, între preot și femeie exista o prietenie de doi ani. Avocata Mariana Mihai are semne de întrebare cu privire la data în care victima a depus acea plângere.

„A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani, deci relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie. Partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua, cu părintele și în această, să zic așa, relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest incident din aprilie 2022.

Nu a existat o relație foarte profundă. Dar v-am spus, aceste aspecte vor fi analizate de procurori și de organe de anchetă”, a declarat avocata preotului Visarion Alexa.

Aceasta a lăsat de înțeles că data la care victima a depus plângerea ridică semne de întrebare.

„A depus-o pe 20 iulie, adică în ultima zi în care se putea formula plângere și acesta este un lucru destul de discutabil”, a precizat avocata.

Avocata părintelui Visarion Alexa a mai dezvăluit că agresiunea nu s-a produs în biserică.

„Nu. Nu pot să dau foarte multe date. A existat o discuție, nu neapărat o agresiune”, a mai spus avocata, care a ami adăugat că: „Cred că nu sunt eu în măsură să spun dacă sunt probe sau nu, dacă este vinovat sau nu”.

Reacția BOR: „Este șocant. Vom începe ancheta”

A venit o primă reacție a Bisericii Ortodoxe Române, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, în cazul părintelui Visarion Alexa, care a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea.

„Vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz, aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează.

Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel