Sari la conținut

Părinți, lăsați-vă copiii să se joace cu câinele și pisica! Ce au descoperit oamenii de știință

Potrivit unui studiu, copiii expuși la pisici de companie sau câini de interior în timpul dezvoltării fetale sau a copilăriei timpurii au avut tendința de a avea mai puține alergii alimentare în comparație cu alți copii.

Studiul a arătat că printre copiii expuși la câini și pisici de interior, a existat o incidență semnificativ redusă a alergiilor alimentare, deși nu a existat nicio diferență semnificativă pentru copiii din gospodăriile cu câini în aer liber.

5 Reasons Why Cats Are the Best Pets for Kids

Părinți, lăsați-vă copiii să se joace cu câinele și pisica! 

Copiii expuși la câini de interior au fost semnificativ mai puțin probabil să sufere de alergii la:

  • ouă,
  • lapte,
  • nuci.

Copiii expuși la pisici au fost semnificativ mai puțin probabil să aibă alergii la:

  • ou,
  • grâu,
  • soia.

Bebelusul si animalele de companie: e bine sau nu sa ai in casa un companion?

Un studiu arată că a fi în preajma câinilor sau pisicilor poate reduce riscul de alergii alimentare

Descoperirile provin dintr-un studiu publicat în revista cu acces deschis PLOS ONE de Hisao Okabe de la Centrul Regional Fukushima din Japonia.

Pentru studiu, echipa a analizat peste 65.000 de sugari din Japonia. Aproximativ 22% au fost expuși la animale de companie în timpul perioadei fetale (cel mai frecvent câini și pisici de interior).

Cu toate acestea, în mod surprinzător, copiii expuși la hamsteri (0,9% din grupul total studiat) au avut o incidență semnificativ mai mare a alergiilor la nuci.

Datele folosite aici au fost auto-raportate (suplimentate cu datele din fișa medicală culese în timpul primului trimestru de sarcină, la naștere și la controlul de o lună), deci se bazează pe reamintirea exactă a participanților.

Deși studiul nu poate determina dacă legătura dintre expunerea animalelor de companie și incidența alergiilor alimentare este cauzală, totuși sugerează că aceste rezultate pot ajuta la ghidarea cercetărilor viitoare asupra mecanismelor din spatele alergiilor alimentare din copilărie, au spus cercetătorii.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel