Sari la conținut

Părinți pentru prima oară, după 54 de ani de căsnicie! Ce trebuie să știi despre FIV la vârstnici

Părinți pentru prima oară, după 54 de ani de căsnicie! Ce trebuie să știi despre FIV la vârstnici.

Odată cu progresele în știința medicală, tratamentele au evoluat suficient pentru a stabili repere impresionante. Într-un moment în care problemele de fertilitate sunt la apogeu, fertilizarea in vitro este un salvator pentru viitorii părinți.

Screenshot 2022 08 09 164700

Părinți pentru prima oară, după 54 de ani de căsnicie!

Un bărbat de 75 de ani și o femeie de 70 de ani și-au întâmpinat primul copil după 54 de ani de căsnicie, în Alwar, Rajasthan, India. Medicii au susținut că este singurul caz din acest stat. Cu toate acestea, cu tehnologia FIV, multe cupluri în vârstă din țară și lume au devenit părinți chiar și la vârsta de 70-80 de ani.

Gopichand, mândru tată, este un fost soldat al satului Nuhaniya Jhunjhunu, care a fost împușcat într-un picior în timpul războiului din Bangladesh. Dr. Pankaj Gupta a spus că atât copilul, cât și mama se descurcă bine. Greutatea copilului este de aproximativ 3,5 kg.

„Există doar câteva cazuri de copii născuți la această vârstă în toată țara. Acesta este probabil primul caz din Rajasthan când un bărbat de 75 de ani și o femeie de 70 de ani au un copil”, a spus dr. Gupta, potrivit The Kashmir Monitor

„Fericiți că ne putem duce familia înainte, deoarece sunt singurul fiu al tatălui meu Nainu Singh”, a adăugat și tatăl.

Aest lucru a crescut conștientizarea despre concepție la vârstnici.

Ce este Fertilizarea in Vitro ( FIV)?

FIV este o procedură care implică fecundarea ovulelor mature din ovare cu spermatozoizi, în afara corpului, într-un laborator, pentru a forma un embrion și apoi a-l plasa clinic în uter.

Cunoscută anterior ca „bebeluș în eprubetă”, FIV este o procedură costisitoare și complicată care ajută la prospectarea cuplurilor care se confruntă cu probleme de infertilitate să rămână însărcinate.

Care este rata de succes a FIV la vârstnici?

Contrar tendințelor din trecut, multe cupluri încearcă să amâne sarcina pentru o etapă ulterioară a vieții, până la 35-40 de ani. Cu toate acestea, fertilitatea începe să scadă după vârsta matură până când stadiul peri-menopauză începe după 45 de ani.

Într-un astfel de scenariu, unele femei pot încerca congelarea ovulelor pentru a rămâne însărcinate într-o etapă ulterioară a vieții.

Vorbind despre ratele de succes pentru femeile în vârstă, șansele de a rămâne însărcinate continuă să fie scăzute după ce împlinește 44 de ani. O femeie de 40 de ani, chiar și cu FIV, are aproximativ 5% șanse de a rămâne însărcinată.

Cu toate acestea, nu ar trebui să fie demotivant, deoarece sarcina este încă posibilă. Pentru a îmbunătăți șansele de concepție, unele obiceiuri sănătoase pot ajuta, cum ar fi:

1. Mentineți o greutate sănătoasă

2. Evitați alcoolul

3. Renunțați la fumat

4. Mâncați alimente sănătoase

5. Încercați să evitați stresul cât mai mult posibil

6. Meditați

7. Păstrați o stare pozitivă cât mai mult posibil pentru a spori rezultatele

Pentru a îmbunătăți și mai mult rata de succes, se recomandă să consultați medicul înainte de a lua o decizie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.