Sari la conținut

Parlamentul a decis: acest tip de carne va fi interzis în România!

carne de vânzare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Galantar cu carne

Legea cărnii a fost modificată de senatorii din Comisia de Agricultură. Potrivit noilor modificări, carnea creată în laborator nu va putea fi comercializată în România.

Senatorii din comisia de agricultură au propus o lege a cărnii menită să îi protejeze pe români. Unul dintre articole interzice la noi vânzarea cărnii artificiale sau a produselor din carne artificială, deși deocamdată doar în Statele Unite, Canada și în Singapore sunt companii care produc carne dezvoltată în laborator din celule de la animale.

„În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au spus aceștia, potrivit știrileprotv.ro.

Carnea artificială interzisă în România

Legea a fost propusă de senatorii din comisia de agricultură. Potrivit acesteia, vânzarea cărnii artificiale sau a produselor din carne artificială pe teritoriul țării noastre ar putea fi complet interzisă.

”Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, consumă cârnați”, a explicat George Scarlat, președintele comisiei din agricultură din Senat.

Eticheta cu țara de proveniență, obligatorie

Legea mai vine însă la pachet și cu alte schimbări. De exemplu, în cazul produselor de la raft, indiferent că este vorba despre carne brută sau mezeluri, comercianții sunt obligați să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Potrivit parlamentarilor, clienții sunt de multe ori păcăliți de comercianți prin afișe pe care este trecut ”produs în România”, însă multe dintre produse nici măcar nu conțin 100% carne.

”Aici instituții ale statului care spun că orice produs care se îngurgitează și nu-ți produce moartea subită e aliment”, a mai spus George Scarlat, președintele comisei de agricultură din Senat.

carne artificiala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Mai mult decât atât, și restaurantele, pizzeriile și fast-foodurile vor fi nevoite să specifice proveniența cărnii din preparate.

”Nu văd o problemă ca restaurantele să scrie în meniu dacă mâncarea e făcută din carne românească sau nu, nu e atât de complicat”, a mai spus și Lucian Trufin, senator PSD.

Amenzile în cazul celor care nu respectă legea pleacă de la 20.000 de lei.

Atenție! Înainte de a fost aplicată, legea trebuie să primească votul celor două Camere.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel