Sari la conținut

„Pașaport COVID” – unde se aplică și când vom avea nevoie de el?

pasaportul european de
Ce inseamna, de fapt, pasaportul Covid

Bilet, bani, pașaport, pașaport COVID-19: noua listă de călătorie?

Industria aviației dezvoltă o aplicație mobilă pentru ca pasagerii să prezinte vaccinările COVID-19 și starea coronavirusului înainte de călătorie.

Lobby-ul global al companiei aeriene IATA lucrează la o aplicație mobilă care îi va ajuta pe călători să-și demonstreze statutul fără coronavirus, alăturându-se impulsului de a introduce așa-numitele pașapoarte Covid.

Pașaport COVID  – o nouă condiție pentru călătoria cu avionul

Travel Pass va afișa rezultatele testelor împreună cu dovada inoculării, precum și listarea regulilor naționale de intrare și detalii în cele mai apropiate laboratoare, a declarat luni Asociația Internațională pentru Transportul Aerian. Aplicația se va conecta, de asemenea, la o copie electronică a pașaportului titularului pentru a-și dovedi identitatea.

Anul acesta va începe un program de testare cu părintele British Airways, IAG SA, înainte de a ajunge pe dispozitivele Apple în primul trimestru și Android din aprilie, a spus IATA. Călătorii vor putea să-și împărtășească statutul autorităților de frontieră sau să prezinte un cod QR pentru scanare.

Qantas Airways Ltd. a declarat luni că vaccinarea împotriva Covid-19 va fi o necesitate pentru pasagerii săi internaționali. Directorul executiv Alan Joyce a declarat pentru Channel 9 din Australia că a discutat ideea cu alte companii aeriene și este probabil să devină o cerință de pre-îmbarcare în întreaga lume.

În timp ce călătoriile internaționale rămân în dificultate, pe fondul unui pachet de restricții locale și blocaje, țările încep să accepte teste pentru a scurta sau a elimina carantina pentru pasagerii care sosesc. Între timp, se așteaptă ca primele vaccinuri să devină disponibile în lunile următoare. Acest lucru a determinat o serie de mișcări conduse de tehnologie pentru a elabora mecanisme pentru a monitoriza acreditările Covid ale călătorilor și pentru a combate afirmațiile false ale persoanelor disperate să zboare.

Șeful IATA pentru produse pentru pasageri și securitate, Alan Murray Hayden, a declarat într-un briefing că scopul grupului este de a readuce oamenii în aer și că ar fi fericit să lucreze alături de alți furnizori.

Poate fi pașaportul Covid o soluție viabilă pentru industria aviatică? Despre aceste aspecte a vorbit la Cezar Osiceanu, pilot de linie cu o experiență de zbor de 40 de ani.

„Ideea vine pe fondul unei necesități de verificare rapidă a pasagerului. Doar că avem, de asemenea, alte trei probleme. Cine face acest sistem? Cine îl coordonează? Cum va fi el valabil pentru a fi înscrise datele respective, pentru că avem și GDPR.

Ideea este bună. Pandemia a forțat digitalizarea și venim cu această provocare sistemică, acest pașaport. Ideea e bună, dar ne lovim de aceste aspecte.

Nu știu dacă v-ar conveni să se afle despre dumneavoastră că ați fost vaccinat sau bolnav.

Nu putem obliga oamenii să se vaccineze”, a spus pilotul.

Potrivit acestuia, trebuie să se țină cont de faptul că potrivit IATA, au fost doar 44 de cazuri de persoane pozitive din 1,2 miliarde de pasageri. Înseamnă că unul din 27 de milioane de pasageri s-a infectat în avion.

„Noi putem spune ca și companie că nu permitem zborul dacă nu v-ați vaccinat. Pasagerul poate să spună: m-am vaccinat, dar cu vaccin rusesc. Anglia poate să spună că nu primește cu vaccin rusesc”, a exemplificat pilotul altă problemă care ar putea apărea.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: