miercuri, aprilie 14, 2021

Un nou simptom COVID. Au trecut mai bine de 8 luni de la izbucnirea pandemiei în întreaga lume, iar cu fiecare pacient diagnosticat, experții descoperă mutații diferite ale virusului, respectiv simptome

noi care pot apărea o dată cu infectarea.

De această dată, experții ne atrag atenția asupra unui simptom destul de rar: gustul metalic în gură.

Astfel, potrivit unui studiu făcut public de Biblioteca Națională de Medicină a SUA, unii dintre bolnavii de Covid-19 pot să experimenteze un gust metalic persistent în gură. Acesta este un simptom mai puțin cunoscut și este denumit parageuzie, potrivit Express.co.uk.

”Pentru mulți oameni bolnavi, cu infecții virale ale căilor respiratorii, experiența consumului de alimente și a perceperii aromelor este adesea estompată în mod secundar de rinită și obstrucție nazală.

Olfacția retronazală este un proces senzorial care permite oamenilor să perceapă aroma, care este definită ca percepția a tot ceea ce depășește cele cinci dimensiuni gustative ale alimentelor: dulce, sărat, amar, acru și umami.”, se arată în studiul respectiv.

Simptomul a fost identificat de către experți cu ajutorul unei paciente infectate cu covid-19 în vârst de 59 de ani. Aceasta s-a confruntat cu probleme de respirație, oboseală accentuată, pierderea poftei de mâncare, precum și un gust metalic în gură. Totodată, ea a recunoscut o diminuare lentă a capacității de a mirosi, care a progresat

până la anosmie completă.

Ultimele stiri

Parteneri