Sari la conținut

Cum să faci o Pască sănătoasă și care nu îngrașă. Este unul dintre cele mai căutate deserturi în dieta low carb

Pasca este un desert tradițional, nelipsit de pe masa de Paște și care poate fi chiar recomandat persoanelor care nu uită de siluetă în aceste zile libere, de sărbătoare.

Delicatesa de care te poți bucura fără să te îngrași 1 gram! Chiar prezentă în meniurile persoanelor care urmează dietele sărace în carbohidrați.

Pasca tradițională se face cu aluat de cozonac. Doctorul Zilei vă propune o variantă de Pasca low carb, pe care o puteți mânca fără vinovăție.

Vom renunța la blatul de cozonac și vom mărunți biscuiți digestivi dacă se poate fără zahăr. În acest blat adăugăm puțin unt topit sau lapte de cocos sau de migdale, ingredient care va conferi o aromă deosebită.

Ne mai trebuie 1 kilogram de brânză de vaci, grasă dacă dieta nu vă constrânge, dacă țineți regim, brânză de vaci slabă. Tot după preferințe, îndulciți fie cu îndulcitor de tip stevia, fie cu zahăr brun sau zahăr de cocos, totul în cantitatea pe care o doriți.

Se bat două ouă și se adaugă în compoziție. Plus arome sau coajă rasă de la lămâi BIO și portocale BIO, căci doar coaja acestora poate fi consumată. Vanilie și alte esențe care vă sunt pe plac.

Pe blatul de biscuiți presărați fructe de pădure, apoi turnați compoziția din brânză. Se dă la cuptor la 160 de grade, timp de 1 oră.

Se lasă la răcit și se decorează cu coacăze, fistic, lime și fulgi de cocos sau ce alte preferințe aveți.

Lăsați-o apoi la frigider minim 2 ore, pentru un gust divin. Este o rețetă de cheesecake de care vă puteți bucura în fiecare weekend.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel