Sari la conținut

Pașii spre un abdomen tonifiat. Cum scăpăm de burtă

Abdomenul impecabil cu grijă multă se ține. Contrar miturilor, pentru un abdomen plat nu trebuie să facem ”abdomene”, ci să îl lucrăm din alimentație și din exercițiile de tip cardio. Dacă sănătatea nu permite, plimbările lungi și zilnice în ritm constant pot fi soluția.

Alimentația are și ea un rol decisiv în eliminarea colăceilor. Care sunt obiceiurile zilnice pentru un abdomen plat

Bea ceai verde

Participanții la un studiu care aveau activitate fizică regulată și beau 2 căni de ceai verde pe zi au dat jos de 6 ori mai multă grăsime abdominală decât cei care nu beau deloc. Sunt cunoscute proprietățiile antioxidante ale ceaiului verde. De asemenea, catecina, un compus din ceaiul verde te ajută să arzi calorii mult mai repede.

Mănâncă grăsimi bune

Grăsimile nu sunt toate dăunătoare. Există și grăsimi bune precum cele care se găsesc în nuci și avocado. Ronțăie nuci când ai poftă de ceva crocant și mânâncă avocado când ai poftă de ceva gras. De asemenea, poți combina avocado cu usturoi și roșii mărunțite pentru celebra pastă guacamole.

Mânâncă iaurt la gustări

Iaurtul degresat este alegerea ideală. Calciul din iaurt reglează echilibrul hormonal. 81% din cei care mâncau iaurt în loc de gustări au dat jos mult mai repede burtica decât cei care tăiau din calorii, conform Universității din Tennessee.

Mânâncă tărâțe de ovăz dimineața

Cercetătorii de la Universitatea Wake Forest au descoperit că grăsimea viscerală se reduce la persoanele care consumă la micul dejun aceste semințe. Sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că îți vor ține de foame până la prânz.

Fă exerciții de respirație

 

Înainte de cină, alocă 5 minute pentru a respira. Fă și câteva întinderi și deconectează-te de grijile cotidiene. De ce? Este total interzis să mănânci cu stres și cu grijă, deoarece în acest caz, organismul este perturbat și dezechilibrat, iar atunci se depune grăsimea direct pe abdomen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel