Sari la conținut

Patronul unei echipe de fotbal, din România a făcut atac cerebral. Simptomul care i-a alarmant pe cei din jurul său

Primul simptom de atac cerebral, obeservat de cei din jur la Neluțu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj ar fi fost o criză de vorbire (afazie). 

Bărbatul a ajuns, ieri, de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. Potrivit primelor informații, Neluțu Varga ar fi suferit un atac cerebral, iar medicii au decis să îi inducă patronului o stare neuro-vegetativă. Atunci el a fost băgat în comă indusă. Cadrele medicale au luat această decizie pentru a calma spasmul cerebral, dar și pentru a evita o extindere a daunelor cerebrale pe care le-ar fi suferit din cauza stresului, după rezultatele din Liga Campionilor, potrivit gsp.ro. 

Tulburările de vorbire, primul semn de alarmă

Patronul clubului de fotbal CFR Cluj a fost supus unui examen tomograf/RMN, iar rezultatele au arătat că inducerea într-o stare de neuro relaxare este cea mai bună decizie în momentul de față. Cu atât mai mult, acesta va urma o reevaluare la 4-7 zile. Pentru a se afla dacă a leziunile suferite au dispărut, Neluțu Varga va face și un nou control RMN.

Citeste si:

Când a ajuns la urgențe, medicii au constatat că atacul cerebral s-a petrecut în zona creierului mic. Funcția cerebrală care îi controlează o parte din echilibru, dar și vorbirea ar fi fost afectate (afazie). Lucru care i-a și alertat pe cei din jurul său.

Starea de rău accentuată i-a speriat atât pe Varga, cât și pe cei din jurul său, care l-au trimis de urgență la spital, unde prof. dr. Ștefan Ioan Florian, șeful Secției de neurochirurgie a intervenit imediat, cu o injecție specifică în astfel de cazuri și care are rol de a dizolva cheagul de sânge, pentru a debloca respectivul vas.

În astfel de situații, când o persoană suferă un AVC, termenul până la care injecția respectivă trebuie realizată pentru a-și atinge obiectivul e de cel mult 4 ore de la apariția AVC-ului. În cazul lui Varga, intervenția a avut loc în 20-25 de minute.

Prof. dr. Ștefan Ioan Florian a anunțat că Neluțu Varga se simte mult mai bine și își revine. Cu toate astea, acesta nu a vrut să ofere mai multe detalii despre starea de sănătate a patronului de la CFR Cluj.

Patronul CFR Cluj se află, în prezent, sub monitorizarea atentă a medicilor. Ei vor stabili cu exactitate motivul atacului cerebral, dar îi vor stabiliza și starea de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.