Sari la conținut

Patru ierburi și condimente „vindecătoare de hormoni” care ajută la reducerea grăsimii viscerale

Femeile sunt mai vulnerabile la dezvoltarea grăsimii viscerale în jurul burții din cauza hormonilor dezechilibrați.

Grăsimea viscerală este depozitată adânc în burtă, ceea ce înseamnă că este greu de știut cât de multă aveți. O anumită cantitate este necesară pentru a proteja și izola organele vitale. Cu toate acestea, o cantitate prea mare a fost asociată cu o serie de afecțiuni grave, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă și chiar cancerul.

Dieta este un factor care contribuie la cantitatea de grăsime viscerală pe care o aveți.

Anumite alimente vă pot face să aveți prea multă grăsime viscerală, în timp ce altele vă pot ajuta să o reduceți.

Experții de la Naturally Best Fresh au explicat intr-un interviu cateva modalități care ajuta la reducerea grăsimii viscerale.

Una dintre aceste modalități este adăugarea anumitor ierburi în mâncărurile dumneavoastră.

Naturally Best Fresh spune: „Dezechilibrul hormonal este una dintre principalele cauze ale grăsimii viscerale la femei.

Patru ierburi și condimente „vindecătoare de hormoni”

„Nivelurile ridicate de estrogeni pot duce la rezistența la insulină, care provoacă un exces periculos de grăsime în jurul abdomenului.

„Adăugarea de ierburi de vindecare a hormonilor, cum ar fi turmericul, ghimbirul, oregano și pătrunjelul în mâncăruri va promova un efect de echilibrare internă, stimulând metabolismul și eliminând kilogramele.”

Aceste afirmații au fost susținute de diverse studii.

Una dintre ele, publicată în Frontiers in Pharmacology în 2019, a analizat efectele curcuminei – un pigment care se găsește în turmeric – asupra pierderii în greutate.

Acesta a comparat 21 de studii existente care au implicat peste 1.600 de participanți.

Studiul a concluzionat: „În general, am constatat că aportul de curcumină în rândul pacienților cu sindrom metabolic și tulburări asociate a fost corelat cu o reducere semnificativă a indicelui de masă corporală, a greutății, a circumferinței taliei și a leptinei [un hormon eliberat de celulele adipoase] și o creștere semnificativă a nivelului de adiponectină, dar nu a afectat raportul dintre șolduri”.”

O cercetare separată, publicată în Critical Reviews in Food Science and Nutrition în 2019, a analizat beneficiile pierderii în greutate ale ghimbirului.

„În general, meta-analiza actuală a demonstrat că aportul de ghimbir a redus greutatea corporală, raportul talie-șold, raportul șoldurilor, glucoza la post și HOMA-IR și a crescut colesterolul lipoproteic cu densitate mare [„colesterol bun”], dar nu a afectat nivelul de insulină, indicele de masă corporală, trigliceridele, colesterolul total și lipoproteic cu densitate mică [„colesterol rău”].”

În 2012, Journal of Nutritional Biochemistry a publicat un studiu care a examinat impactul carvacrolului – un fenol care se găsește în uleiul de oregano – asupra greutății.

În cadrul cercetării, șoarecilor care au urmat o dietă bogată în grăsimi li s-a administrat apoi o dietă suplimentată cu carvacrol.

În studiu se spune că: „Pe scurt, principala descoperire nouă în condițiile noastre experimentale este că carvacrolul a prevenit obezitatea la șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi prin scăderea greutății corporale, a greutății grăsimii viscerale și a nivelului de lipide plasmatice.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel