sâmbătă, iulie 2, 2022

Teste Covid. Toți pasagerii care sosesc în Marea Britanie din țări aflate în zona roșie au nevoie de izolare 10 zile și patru teste Covid. 

La începutul acestei săptămâni, Guvernul Marii Britanii a confirmat că toți pasagerii care vin din cele 33 de țări din zona roșie vor trebui să stea în carantină timp de zece zile într-un hotel, începând cu 15 februarie, potrivit dailymail. 

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

Și în prezent, călătorii care sosesc din țări care sunt pe lista roșie trebuie să se izoleze timp de zece zile acasă și să facă trei teste Covid obligatorii în timpul izolării. Un al patrulea test făcut la jumătatea carantinei ar putea permite călătorilor iasă din carantină mai devreme.

Teste Covid

Toate testele trebuie plătite de călător. Cei care nu reușesc să achite testele obligatorii se confruntă cu amenzi, susțin rapoartele.

Nu este clar cât costă testele, dar pacienții din privat pot achiziționa un test Covid cu aproximativ 150 de lire sterline. Aceasta înseamnă că ar putea costa până la 600 de lire sterline pentru toate cele patru teste.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Iată ce trebuie știut despre ALGOCALMIN...

Regimul obligatoriu de testare – care va fi anunțat săptămâna viitoare de secretarul în sănătate Matt Hancock – va intra în vigoare pe 15 februarie.

Primul test al călătorilor va fi efectuat cu până la 72 de ore înainte de zbor – așa cum este regula în prezent. Odată ajunsi acasă, călătorii trebuie să-și înceapă autoizolarea de zece zile. În a doua zi de carantină, trebuie să facă un al doilea test Covid obligatoriu. E vorba de un test PCR pe care îl vor putea face în cel mai aropiat centru de testare indicat după completarea unui formular de localizare al pasagerilor. În a cincea zi de izolare la domiciliu vor putea face un al treilea test Covid. Acesta este opțional și îi va permite călătorului să părăsească mai devreme carantina, dacă va reveni negativ. Un al patrulea test Covid obligatoriu va fi susținut în ziua a opta.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Nu se știe încă dacă persoanele care au rezultate negative în ziua a cincea trebuie să fie testate și în ziua a opta.

Lista țărilor din zona roșie

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private