miercuri, martie 29, 2023

A fost amendat cu 35.000 de dolari, pentru că nu a stat în carantină. „Trebuie să fie pedepsit corespunzător”. Despre cine este vorba.

Situație ieșită din comun în Taiwan. Un bărbat care a venit în țară din China a stabilit un record în ceea ce privește amenda primită pentru că a încălcat măsurile de prevenție împotriva coronavirusului.

Potrivit CNN, un bărbat din Taiwan a ignorat complet perioada de izolare obligatorie, după ce a intrat în țară. Acesta venise din China pe 21 ianuarie, în orașul Taichung, și ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

Te-ar mai interesa: Până la cer și înapoi! Asociația Blondie: șansă la...

Din păcate, însă, bărbatul și-a părăsit apartamentul de cel puțin șapte ori în doar trei zile, mergând la cumpărături sau ducându-și mașina la mecanic. Mai mult de atât, a fost implicat într-o altercație cu un vecin. Acesta i-a reproșat faptul că nu respectă perioada de carantină, conform Digi 24.

A fost amendat cu 35.000 de dolari, pentru că nu a stat în carantină. „Trebuie să fie pedepsit corespunzător”

Prin urmare, bărbatul a primit o amendă usturătoare. Acesta a fost amendat cu 35.000 de dolari (aproximativ 1 milion de dolari taiwanezi!!!). Primarul din Taichung, Lu Shiow-yen, a spus că faptele bărbatului reprezintă o „încălcare gravă” a legii și „trebuie să fie pedepsit corespunzător”.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Mai mult de atât, bărbatul va trebui să plătească câte 107 dolari SUA pentru fiecare zi de carantină. Guvernul compensează 35 de dolari pe zi din costul carantinei, însă în acest caz suma nu va mai fi acordată.

Taiwan este una dintre țările care a acționat exemplar în privința pandemiei de coronavirus. Și-a închis granițele devreme, a introdus testarea în masă și a efectuat anchete pentru a depista persoanele care au luat contact cu cei bolnavi. Datorită regulilor stricte, statul insular cu 23 de milioane de locuitori a înregistrat doar 889 de cazuri și șapte morți.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private