vineri, iulie 10, 2020

A început testarea pe oameni a patru versiuni ale unui vaccin împotriva noului coronavirus, după patru luni de cercetări în laborator.

Gigantul farmaceutic american PFIZER, cu sediul la New York, a început testarea pe oameni a patru versiuni de vaccin, după patru luni de cercetări în laborator, potrivit corespondentului Radio România Actualități din Washington.

Pandemia a venit auspra noastră repede şi furioasă şi nu am avut timp să facem ani de cercetări – a spus  Kathrin Jansen, şefa Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare a Vaccinelor al corporaţiei farmaceutice.

Citește și:

Ea a arătat că ţinta este de a avea un vaccin gata de a fi folosit în grupurile de risc înalt, în această toamnă. Vaccinul este dezvoltat în parteneriat cu compania germană BioNTech şi foloseşte un tip de material genetic denumit RNA, pentru a învăţa sistemul imunitar al unei persoane să se apere împotriva noului coronavirus.

Testarea, care a avut loc iniţial la universităţile din Maryland şi New York, implică 360 de voluntari din înreaga Americă. PFIZER a anunţat, ieri, că primii dintre ei, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, au primit doze de vaccin. Adulţi cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani vor fi vaccinaţi, dacă dozele administrate celor mai tineri se vor dovedi sigure şi eficiente. Dacă testele vor avea succes, PFIZER speră să producă milioane de doze de vaccin anul acesta şi mai multe sute de milioane în 2021.

Parteneri