Sari la conținut

Patru trucuri japoneze cu care poți să slăbești până la 18 kilograme

Remedii naturale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii naturale pentru detoxifiere

Trucuri de slăbit rapid. Când a ajuns în Tokyo, Katheryn Gronauer avea cu 18 kilograme în plus, însă ascultând sfaturile unei colege de origine japoneză, a reuşit să adopte 4 obiceiuri sănătoase care au ajutat-o să slăbească fără prea mult efort.

1. Dacă te antrenezi ca un luptător de sumo, o să arăţi ca un luptător de sumo

Prima dată când Katheryn şi-a dat seama că nu contează ce faci, ci mai degrabă cum faci ceea ce faci pentru a slăbi, a fost atunci când a văzut un antrenament pentru sumo. Luptătorii sar peste micul dejun, se antrenează intens dimineaţa, mănâncă mult la prânz, apoi dorm şi repetă tot procesul seara.

La fel ca aceşti luptători, Katherine făcea multă mişcare şi asta îi înteţea pofta de mâncare. Oricât de sănătoase erau mesele, ajungea să mănânce mai mult decât trebuia, fără să îşi dea seama. Apoi se simţea obosită din cauza antrenamentului şi moleşită din cauza surplusului de mâncare, aşa că trăgea un pui de somn. Pe de o parte îşi dezvolta masa musculară, iar pe e altă parte adăuga un strat de grăsime peste toţi acei muşchi.

Cum îţi dai seama dacă exagerezi cu antrenamentele? Ei bine, dacă ajungi în stadiul de a te hiperventila în timpul unui antrenament, e semn clar că trebuie să diminuezi efortul. Respiraţia calmă transmite organismului că totul este în regulă, aşa că se poate concentra pe sarcina de a arde grăsimea pentru a obţine energie. Dacă îţi stresezi organismul prin antrenamente mult prea dificile, fapt semnalat de respiraţia accelerată, acesta va cere surse rapide de energie, precum dulciurile. Aşadar, momentele în care ajungi acasă şi nu eşti în stare de nimic până nu ajungi la frigider pentru a lua o mică gustare sunt un semn că exagerezi cu antrenamentele.

2. Menţine-ţi temperatura corpului în limite normale

Un corp cald este un corp sănătos. Există un concept bazat pe valoarea energetică a alimentelor, nu foarte cunoscut, determinată de modul în care cresc anumite plante pe care le consumi, ce dictează tipul de energie care îţi este transferată atunci când mănânci. Alimentele care cresc vara sunt considerate alimente care răcesc, pentru a-ţi ajuta organismul să se acomodeze cu căldura. Alimentele care cresc iarna, precum rădăcinoasele, sunt considerate alimente care încălzesc şi calmează organismul.

Salatele şi combinaţiile de fructe şi legume crude, sunt sănătoase, însă dacă mănânci prea multe, sunt periculoase pentru că fac parte din categoria alimentelor care răcesc organismul. Astfel, nu e neobişnuit ca individul să se simtă obosit după ce le consumă.

Ai comandat vreodată o salată crudă la un restaurant chinezesc? Probabil că nu, pentru că dieta estică nu conţine prea multe alimente crude, întrucât se bazează pe consumul de alimente care îţi menţin organismul cald. Dacă vrei să consumi legume, consumă-le fierte, la tigaie, preparate la abur, coapte sau la grătar.

3. Nu bea apă în timpul mesei

În primul rând, apa răceşte, iar pentru a slăbi trebuie, conform punctului anterior, să îţi menţii organismul cald, iar în al doilea rând, apa „stinge focurile digestive”, ceea ce împiedică procesarea alimentelor. Cu alte cuvinte, apa neutralizează pH-ul din stomac, ceea ce împiedică procesarea şi asimilarea nutrienţilor din alimente.

În Japonia, majoritatea oamenilor mănâncă supe, iar dacă nu o fac, nu beau apă. Un obicei comun este acela de a bea ceai cald după masă.

Pentru a te hidrata corespunzător, în locul paharelor suplimentare de apă, mai degrabă elimină tot ce te deshidratează, de la cafea şi până la ceai negru, încercând să consumi alimente hidratante. Apa trebuie consumată numai între mese.

4. Fă o baie caldă mai des

Pe lângă faptul că ajută la relaxarea muşchilor, o baie caldă îmbunătăţeşte circulaţia, care sprijină digestia şi procesul de detoxifiere.

În Japonia se practică ideea de „jumătate de baie”, în sensul că umpli cada cât să ajungă nivelul apei sub zona inimii în momentul în care te aşezi. Dacă o umpli mai mult, poate avea efecte nedorite asupra inimii, din cauza presiunii.

Temperatura este şi ea importantă. Majoritatea oamenilor fac baie la o temperatură undeva între 37 şi 41 de grade, suficient cât să îţi îmbunătăţească circulaţia, fără să îţi suprasolicite organismul.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel