joi, septembrie 29, 2022

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă, în urma cazului bărbatului care a ajuns la spital cu botulism, după ce a mâncat o consevă de pește. Dr. Craiu a scris pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii că și mierea de albine poate duce la botulism infantil dacă este administrată sugarilor.

Redăm, mai jos, postarea integrală:

Stirea zilei vine de la Iași unde un domn este internat în comă, in sectia de Terapie Intensivă, după ce a consumat o conservă de pește.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

Pacientul are botulism.

Despre toxina botulinică numai de bine. Practic nu exista arie terapeutică unde aceasta să nu fi fost utilizată. De la chirurgia estetică (apropos de Botox pentru riduri sau pentru transpirație excesivă) pâna la recuperarea neuromusculară a copiilor cu paralizii cerebrale spastice.

Dar ce legatură ar avea conserva de pește cu dieta copiilor mici? La sugar nu se dau conserve de pește. De obicei…

Dar miere se utilizează. Nu rareori… Acest articol prezinta cazul fericit al unei fetițe de 3 luni ce a fost diagnosticată cu botulism după ce a primit miere.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Mierea cea plina de virtuți terapeutice NU se administreaza la sugari!! Deoarece ar putea dezvolta botulism infantil.

Acesta poate incepe lent, sub forma unei hipotonii, asociata cu ptoză palpebrală (nu poate ridica pleoapele pentru a deschide bine ochii), dificultati de supt sau de inghitire sau, mai grav, paralizie a mușchilor respiratori cu moarte subită a sugarului. De obicei boala evoluează FARA febra.

Te-ar mai interesa: Jocuri pentru creier: Ne apără de stres, Alzheimer...

MESAJ DE LUAT ACASA – este periculos sa administrăm in mod obisnuit miere sugarilor mici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private